În ianuarie 2011, Volkswagen a depăşit Toyota la vânzări

Fanii companiei germane ar trebui să deschidă şampania: în ianuarie 2011, vânzările grupului Volkswagen au depăşit vânzările colosului japonez Toyota, pe plan mondial.

În ianuarie 2011, Volkswagen a depăşit Toyota la vânzări În ianuarie 2011, Volkswagen a depăşit Toyota la vânzări

Volkswagen mărşăluieşte spre victoria finală chiar de la începutul anului 2011. Conform datelor Jato Dynamics, este pentru prima oară când vânzările de maşini Volkswagen le depăşesc, în mod oficial, pe cele ale maşinilor Toyota, pe plan mondial.

Astfel, în ianuarie 2011 grupul Volkswagen a vândut un număr de peste 417.000 de maşini, o creştere de 29,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce Toyota a reuşit să vândă doar aproape 395.000 de maşini, o evoluţie de numai 0,5% faţă de ianuarie 2010.

Bineînţeles, principala piaţă care a contribuit la acest rezultat este China, unde Volkswagen îşi vede vânzările crescând spectaculos faţă de Toyota. Însă şi Europa contează destul de mult, grupul german dominând fără drept de apel piaţa de pe Bătrânul Continent.

Pe locul al treilea în Top 10 constructori se situează Ford, care reuşeşte un rezultat de aproape 325.000 de unităţi vândute pe plan mondial în ianuarie 2011 (creştere de 14% faţă de ianuarie 2010). Pe a patra poziţie regăsim Chevrolet, care, cu 300.000 de unităţi, înregistrează o creştere de 16% faţă de începutul anului trecut.

În topul celor mai mari pieţe auto ale lumii, China devansează USA cu aproape 500.000 de unităţi, iar pe locul al treilea se situează Japonia, cu 300.000 de maşini cumpărate în ianuarie 2011. Germania se situează pe poziţia a şasea, după India şi Brazilia. De remarcat ascensiunea rapidă a pieţe auto din Rusia, care la începutul anului se situează pe locul 11, imediat după Coreea de Sud.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.