În Japonia, orice maşină este eligibilă de curse pe circuit

Dacă te gândeşti că Orientul îndepărtat se rezumă la JDM şi Bōsōzoku, ei bine, pregăteşte-te să fii surprins.

În Japonia, orice maşină este eligibilă de curse pe circuit În Japonia, orice maşină este eligibilă de curse pe circuit

Există anumite asocieri pe care mintea noastră le face mecanic. De exemplu, când auzi „circuit”, te gândeşti automat la maşini puternice, create cu scopul principal de a flirta cu legile fizicii acolo unde regulile de circulaţie nu se aplică. Dacă te gândeşti la dubiţe sau la Kei truckuri, atunci să ştii că Japonia te aşteaptă cu drag.

D-Van Grand Prix este ideea lui Abe Takuro, un împătimit la motoarelor, care la un moment dat s-a întrebat amuzat ce ar fi dacă ar pune pe circuit dubiţele cu care el şi prietenii săi cărau motoarele până la circuit. Câteva luni (şi o gămadă de modificări mecanice) mai târziu, dubiţele Dodge, care până nu demult erau doar nişte cai de povară, se agăţau de vibratoare. De fapt, mai bine te las să le descoperi povestea, pe larg, în clipul de mai jos:

Nu, Japonia, nimic nu mai pare deplasat din ce vedem la tine. Dimpotrivă, nu faci decât să ne arăţi că pasiunea pentru chestiile motorizate nu cunoaşte limită de dimensiuni, înălţime sau masă. Distracţia vine în toate formele.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.