În mai, Mercedes a vândut mai mult decât Audi

În luna ianuarie 2010, Audi a reuşit pentru prima oară să devanseze Mercedes Benz ca vânzări. În mai, însă, Mercedes şi-a luat revanşa, în plus apropiindu-se foarte mult de BMW, liderul de vânzări al trio-ului de mărci germane premium.

În mai, Mercedes a vândut mai mult decât Audi În mai, Mercedes a vândut mai mult decât Audi

Din punct de vedere al vânzărilor pe plan mondial, Mercedes se situează în urma rivalului din Munchen, BMW. Ba mai mult, în primul trimestru al acestui an, Mercedes Benz s-a văzut "aruncat" pe a treia poziţie a clasamentului de celălalt competitor german, Audi, care a reuşit să devanseze marca din Stuttgart cu aproape 20.000 de unităţi.

Iată că, în luna mai, Mercedes Benz pare să-şi revină, surclasând Audi cu 6.500 de unităţi. Faţă de BMW, Mercedes Benz a fost umăr la umăr în mai, bavarezii având vânzări mai mari cu doar 375 de maşini.

Evoluţia bună a Mercedes se datorează, în principal, boom-ului de vânzări de pe piaţa chineză: germanii au înregistrat o creştere de 121% faţă de luna mai a lui 2009, acum fiind comercializate 11.500 de maşini. Prin comparaţie, Audi a crescut cu numai 40%, dar a vândut peste 17.000 de unităţi.

În acest moment, dacă luăm în considerare primele 5 luni ale lui 2010, Audi se menţine în faţa Mercedes Benz, la o diferenţă de peste 12.000 de unităţi. Firma din Ingolstadt, deşi a înregistrat recorduri de vânzări pe piaţa chineză, are de beneficiat mai mult de pe urma creşterii neaşteptate a vânzărilor pe piaţa americană, care era până acum dominată de BWM şi Mercedes.

În ce priveşte Mercedes, vânzările bune ale mărcii se datorează în principal celor două game superioare de berline, E-Class şi S-Class. În primul caz, s-au vândut 17.700 de modele (creştere de 39% faţă de mai 2009), iar în al doilea caz, limuzina de lux germană a convins 5.700 de clienţi, mai mulţi cu 41% faţă de mai 2009.

Pentru Mercedes Benz este cu atât mai îmbucurător faptul că aceste două game au înregistrat vânzări mai bune decât concurenţa directă din curtea bavarezilor: Seria 7 s-a vândut în doar 4.500 de unităţi, cu peste 1.200 mai puţin decât S-Class, iar noul Seria 5 a avut 13.700 de comenzi, mai puţin decât E-Class.

Toţi cei trei jucători germani premium se aşteaptă la o creştere serioasă a cererii în a doua jumătate a lui 2010, aşteptările pentru un final de an foarte bun fiind dintre cele mai optimiste. Totuşi, până atunci lupta rămâne deschisă, nefiind clar cine va termina anul pe locul întâi. Deocamdată, Mercedes pare să treacă printr-un reviriment interesant.

Pariurile rămân deschise. Cine credeţi că va fi lider la finalul anului?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.