În pur stil american: Dodge Challenger Hellcat X, cu 816 CP

Autor: Andrei Ştirbu 21 iul. 2015 Știri auto

Din dorinţa de a încuraja donaţiile către asociaţii de caritate (de la New Beginning Children’s Home la National Guard Educational Foundation la Mothers Against Drunk Driving), Dodge oferă la schimb cel mai puternic Hellcat creat de ei vreodată, un Challenger cu nu mai puţin de 816 cai-putere obţinuţi prin dubla supraalimentare a V8-ului de 6,2 litri.

Cei care se înscriu în această acţiune pot primi, pe lângă monstrul contemporan, un muscle clasic – nu orice muscle clasic, ci unul dintre cele 100 440 R/T-uri negre produse în 1970. Şi povestea din spatele lui Hellcat X este una plină de patriotism: după Pearl Harbor, americanii se repliază şi construiesc un Hellcat X experimental (al cărui motor era supraalimentat cu turbo şi cu compresor mecanic), care devine ulterior legendarul Hellcat american.

Adică poţi avea în garaj un Challenger unic (Hellcat X nu se va produce în serie) şi un Challenger clasic, numai bune pentru a-ţi începe colecţia de maşini. Dacă nici asta nu te face să te simţi mândru că eşti american, atunci nu ştiu ce anume ar putea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide