Inaugurare Matriţe Dacia

Pe 20 iulie 2011, la Piteşti, a avut loc inaugurarea oficială Matriţe Dacia, singura entitate care produce utilaje de presaj din întreg Grupul Renault.

Inaugurare Matriţe Dacia Inaugurare Matriţe Dacia

Pentru reabilitarea Matriţe Dacia, grupul Renault a investit 30 de milioane de euro, fapt care a permis creşterea capacităţii de producţie de aproape 7 ori. Astfel, banii au fost folosiţi pentru creşterea cu 60% a suprafeţei atelierelor, pentru cumpărarea de echipamente performante, reamenajarea fluxului de producţie şi formarea angajaţilor. La nivel mondial Matriţe Dacia a devenit una cele mai bine dotate companii care fabrică matriţe. În România, posedă singura presă de 2400 tone forţă din ţară.

"Dacia se poate mândri că printre filialele sale are singura entitate din Grupul Renault care concepe şi fabrică utilaje de presaj, clienţii săi fiind uzinele din Alianţa Renault - Nissan. Matriţe Dacia completează gama de competenţe necesare unui constructor auto, de la conceperea de produse şi procese specifice industriei auto, de la inginerie la realizarea utilajelor, fabricarea vehiculelor şi vânzarea acestora, " a declarat Jérôme Olive, Director General, Automobile Dacia.

"Angajaţii de la Matriţe au ca misiune conceperea proceselor de fabricaţie, realizarea studiilor, preliminare dar şi a utilajelor şi finisarea lor cu ajutorul preselor. Ei asigură şi punerea în funcţiune a utilajelor în uzine. Am pornit în 2007 de la o structură existentă la Dacia şi am reuşit, prin investiţii şi formări ale angajaţilor în intern, în cadrul Alianţei, să evoluăm şi să trecem de la fabricarea de piese de structură, puţin pretenţioase, la piese de aspect (de exemplu panourile de uşi sau aripile), care sunt mai greu de realizat şi pentru care calitatea trebuie să fie mai ridicată, " a declarat Mostafa El-Mouatassim, Director General, Matriţe Dacia.

Fabricile din România, Maroc, India, Turcia, Slovenia, Argentina, Brazilia, Franţa sau Spania şi au fost deja dotate cu utilaje concepute la Matriţe Dacia. Cifra de afaceri a Matriţe Dacia a fost de peste 7,5 milioane de euro în 2010, iar exporturile reprezintă 90 % din aceasta.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.