Încep negocierile pentru contractul de construire a autostrăzii Ploieşti-Braşov

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că în scurt timp Guvernul va începe negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat pentru construirea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov. Ea a adăugat că Executivul a ajuns în numai câteva luni la faza finală a achiziţiilor publice.

Încep negocierile pentru contractul de construire a autostrăzii Ploieşti-Braşov Încep negocierile pentru contractul de construire a autostrăzii Ploieşti-Braşov

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că în scurt timp Guvernul va începe negocierea clauzelor contractului de parteneriat public-privat pentru construirea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov. Ea a adăugat că Executivul a ajuns în numai câteva luni la faza finală a achiziţiilor publice.

„Facem progrese în privinţa autostrăzi Ploieşti - Comarnic – Braşov, o investiţie aşteptată de români, foarte importantă pentru susţinerea dezvoltării economice. Deşi guvernele anterioare au promis că vor realiza această autostradă şi au făcut şi refăcut studiile de fezabilitate, noi numai în câteva luni am ajuns la faza finală a achiziţiilor publice. Recent, conform termenului limită stabilit, o asociere de firme cu vaste experienţe în domeniul infrastructurii a depus oferta detaliată pentru construirea şi operarea în parteneriat public privat autostrăzii Ploieşti - Comarnic – Braşov. Comisia de evaluarea deschis oferta, se verifică documentaţia iar în scurt timp va începe negocierea clauzele contractului de parteneriat public privat”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a afirmat că Executivul va adopta în şedinţa de miercuri şi un proiect de hotărâre pentru declanşarea procedurilor de expropiere pentru primul tronson al drumului Express Craiova-Piteşti, de 17.7 km.

„Tot în domeniul infrastructuri astăzi vom adopta o hotărâre pentru declanşarea procedurilor de expropriere pentru primul tronson al drumul Express Craiova - Piteşti care va avea 17,7 km. Sumele estimate pentru despăgubirile ce vor fi acordate pentru imobilele proprietate privată aflate pe traseul viitorului drum expres aproximativ 4 milioane de lei sunt alocate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor. Drumul va avea 4 benzi pe circulaţie şi va ocoli oraşele de pe traseu Balş şi Slatina”, a conchis Dăncilă.

La finalul lunii decembrie a anului 2018, Viorica Dăncilă anunţa că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Braşov este anul 2024, dar speră ca şantierul să fie gata mai devreme, în condiţiile în care la începutul lui 2019 va fi desemnat constructorul câştigător.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.