Incertitudinea de la Nissan se prelungeşte. Hiroto Saikawa, CEO al companiei, va demisiona, în urma scandalului plăţilor necuvenite

Autor: Cristian Agatie 09 sept. 2019 Știri auto
Incertitudinea de la Nissan se prelungeşte. Hiroto Saikawa, CEO al companiei, va demisiona, în urma scandalului plăţilor necuvenite

Anunţul a fost făcut după înâlnirea de luni a consiliului de administraţie al companiei, care i-a cerut lui Saikawa să demisioneze. Anterior, Saikawa a declarat presei japoneze că este dornic să predea ştafeta, întrebat fiind în privinţa demisiei.

Preşedintele consiliului de administraţie, Yasushi Kimura, a declarat reporterilor că Saikawa va renunţa la funcţie pe 16 septembrie. „După discuţia consiliului de administraţie, comitetul i-a cerut domnului Saikawa să renunţe la poziţia de director executiv. Domnul Saikawa a acceptat acest lucru”, a spus Kimura.

Nissan speră să găsească un înlocuitor până la sfârşitul lunii viitoare. Între timp COO (Chief Operating Officer) Yasuhiro Yamauchi va prelua temporar funcţia. Hiroto Saikawa a admis că a primit sume prea mari de bani în cadrul schemei de compensaţii a companiei, dar a respins ideea unei infracţiuni. El este acuzat că a primit în 2013 sute de mii de dolari drept plăţi suplimentare, în acţiuni.

Citeşte şi

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Cum se făceau testele auto în România înainte de 1989 cu Dacia 1300. VIDEO

Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola – VIDEO

Aceasta este cel mai recent scandal dintr-o serie care afectează producătorul japonez de automobile şi care privesc plăţile făcute către managerii de top. Saikawa a fost acuzat că şi-a sporit în mod necorespunzător compensaţia în 2013 cu 47 de milioane de yeni (440.572 dolari). Saikawa a întârziat plata bonusului cu o săptămână pentru a beneficia de o creştere a valorii acţiunilor companiei.

Arestarea fostului şef al Nissan, Carlos Ghosn, arhitectul parteneriatului Nissan-Renault, a fost făcută pe baza unor acuzaţii asemănătoare. Ghosn spune că arestarea sa în Japonia a fost rezultatul unui „complot şi a unei trădări”. Hiroto Saikawa este practic cel care a declanşat lovitura de palat care a culminat cu arestarea lui Carlos Ghosn.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide