INCREDIBIL: chinezii au plagiat chiar şi Renault ZOE, maşina electrică franceză

Autor: Oraan Mărculescu 16 mart. 2012 Știri auto

Chinezii consideră că plagiatul e o formă de apreciere la adresa celui copiat păgubit – mergând pe această logică, înseamnă că Shenzen Greenwheel a intuit succesul iminent al lui Renault ZOE, aşa încât a purces la construirea unei maşini care arată aproape identic.

Renault Zoe? Nu, clona chinezeasca Greenwheel J0

Pentru moment, nu avem nici o altă informaţie în afară de imagini (schiţe oficiale depuse la oficiul de patente din China) şi de numele clonei de ZOE: Greenwheel J0. Ce-i drept, se observă cu uşurinţă că maşinii chinezeaşti îi lipseşte eleganţa adevăratului Renault ZOE.

Din câte se pare, şi Greenwheel J0 va fi o maşină electrică, la fel ca şi Renault ZOE, dar e greu de crezut că va beneficia de aceeaşi tehnologie – deşi, mai ştii, poate că această clonă este un rezultat al scandalului de spionaj industrial de la Renault…

Greenwheel J0 va fi tot masina electrica, la fel ca Renault ZOE

Unele voci mai vin cu o ipoteză: Greenwheel J0 nu e, de fapt, o clonă, ci rezultatul unei cooperări între Renault şi chinezi, dată fiind dorinţa francezilor de a intra în forţă pe piaţa auto chinezească. Multe ipoteze, nici o confirmare. Singurul lucru cert este asemănarea mult prea mare dintre Renault ZOE şi Greenwheel J0, nu-i aşa?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide