INCREDIBIL: chinezii au plagiat chiar şi Renault ZOE, maşina electrică franceză

Ştim că guvernul chinez are planuri mari în ce priveşte maşinile electrice, dar nu ne aşteptam ca o firmă de maşini chinezeşti să plagieze pe faţă noul Renault Zoe.

INCREDIBIL: chinezii au plagiat chiar şi Renault ZOE, maşina electrică franceză INCREDIBIL: chinezii au plagiat chiar şi Renault ZOE, maşina electrică franceză

Chinezii consideră că plagiatul e o formă de apreciere la adresa celui copiat păgubit - mergând pe această logică, înseamnă că Shenzen Greenwheel a intuit succesul iminent al lui Renault ZOE, aşa încât a purces la construirea unei maşini care arată aproape identic.

Pentru moment, nu avem nici o altă informaţie în afară de imagini (schiţe oficiale depuse la oficiul de patente din China) şi de numele clonei de ZOE: Greenwheel J0. Ce-i drept, se observă cu uşurinţă că maşinii chinezeaşti îi lipseşte eleganţa adevăratului Renault ZOE.

Din câte se pare, şi Greenwheel J0 va fi o maşină electrică, la fel ca şi Renault ZOE, dar e greu de crezut că va beneficia de aceeaşi tehnologie - deşi, mai ştii, poate că această clonă este un rezultat al scandalului de spionaj industrial de la Renault...

Unele voci mai vin cu o ipoteză: Greenwheel J0 nu e, de fapt, o clonă, ci rezultatul unei cooperări între Renault şi chinezi, dată fiind dorinţa francezilor de a intra în forţă pe piaţa auto chinezească. Multe ipoteze, nici o confirmare. Singurul lucru cert este asemănarea mult prea mare dintre Renault ZOE şi Greenwheel J0, nu-i aşa?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.