INCREDIBIL: Vezi cum arată un accident la 200 km/h!

Britanicii de la Fifth Gear au realizat crash-test extrem cu Ford Focus. Vezi aici ce rămâne dintr-o maşină care se ciocneşte cu o viteză de trei ori mai mare decât în testele oficiale.

Siguranţa pasivă a maşinilor din ziua de astăzi a atins, fără discuţie, cel mai înalt nivel de până acum. Totuşi, indiferent de câte airbaguri şi sisteme de siguranţă ar oferi producătorii din industria auto, cei mai importanţi factori de evitare a accidentelor mortale rămân atenţia şoferului, alătrui de capacitatea acestuia de a se adapta la condiţiile de trafic.

Un accident la aproape 200 km/h nu lasă nicio şansă de supravieţuire, iar britanicii de la Fifth Gear au avut curiozitatea de a vedea cum se manifestă efectiv o maşină în asemenea condiţii. Astfel, un Ford Focus din prima generaţie a fost supus unuia dintre cele mai severe sesiuni de crash-test realizată vreodată. Dacă EuroNCAP realizează testele de impact pentru maşinile noi la doar 60 km/h, jurnaliştii de la Fift Gear au hotărât să ciocnească Fordul de un zid de beton, la nu mai puţin de 193 km/h.

După impactul şocant chiar şi pentru prezentatorul emisiunii, toată lumea a putut vedea cum doar partea din spate a maşinii mai putea fi recunoscută, deşi fusese deteriorată semnificativ, cum habitaclul maşinii fusese comprimat la căteva zeci de cm şi cum pasagerii nu ar fi avut niciun fel de şansă la viaţă.

Vitezomanii ar putea învăţa multe din acest video, dar nu numai ei, ci şi aceia care cred că un număr de cinci stele la un crash-test realizat în condiţii de laborator poate garanta rezistenţa infailibilă la orice fel de coliziuni din viaţa reală.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.