Industria auto din România duduie. Compania de maşini premium care a crescut de 13 ori faţă de anul trecut

Industria auto din România duduie. Compania de maşini premium care a crescut de 13 ori faţă de anul trecut

Autor: Bogdan Alecu, Ziarul Financiar acum 2 ani Știri

Daimler (Mercedes-Benz), cu Star Assembly, se pregăteşte să devină a doua cea mai mare companie din industria auto locală după Dacia.

Businessul Star Assembly, com­pa­nie parte a concernului Daimler care produce la Sebeş una dintre cele mai avansate cutii de viteze din lume pentru limuzinele de lux ale Mercedes-Benz, a urcat în prima jumătate a acestui an la peste 3,5 mld. lei (762 mil. euro), de 13 ori mai mult decât în prima ju­mă­tate a anului trecut, potrivit datelor pu­blice. Mai mult, com­pa­nia a înregistrat în pri­mul se­mestru un busi­ness mai mare cu 134% faţă de întreg anul 2016.

„Creşterea cifrei de afaceri se datorează in­trării în producţie a cutiei de viteze 9G-Tronic anul trecut. În 2016 uzina a func­ţionat cu un singur schimb, iar anul acesta am produs în trei schimburi. Creşterea producţiei s-a datorat unei cereri mari“, explică reprezen­tan­ţii Star Assembly.

Este cel mai mare salt realizat de o com­panie din România de la Nokia încoace, în condiţiile în care nemţii au urcat de la 1 mil. lei în 2013 la 7 miliarde de lei estimat anul acesta.

Citeşte articolul complet în ZIARUL FINANCIARComentarii
Inchide