Industria auto germană avertizează SUA cu privire la posibile tarife auto

Un alt război comercial la orizont?

Se crede că oficialii sectorului auto american i-au transmis preşedintelui Donald Trump că importurile auto europene reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a SUA. Constructorii auto germani se tem că Trump s-ar putea folosi de raport pentru a justifica viitoare tarife, notează Deutsche Welle.

Orice decizie a SUA de a cataloga astfel importurile de autovehicule şi componente auto europene ar fi de neînţeles, a avertizat Asociaţia Germană a Industriei Auto (VDA). Companiile auto germane au fost reponsabile pentru peste 113.000 de locuri de muncă de la aproximativ 300 de uzine din SUA şi au constituit cei mai mari exportatori de autovehicule în SUA.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.