Industria auto română înfiinţează clase de învăţământ profesional

Industria auto română înfiinţează clase de învăţământ profesional

Autor: Visan Marian acum 3 ani Știri

Producătorul de scaune auto Adient, companie desprinsă din grupul producător de componente auto Johnson Controls, va dezvolta un proiect pilot de învăţământ professional dual pentru specializările de confecţioner asamblor articole din textile şi tapiţer, în cadrul unităţii  Adient Trim din Ploieşti.

Astfel, tinerii care aleg să înveţe aceste meserii vor beneficia, în plus faţă de programele obişnuite ale sistemului de învăţământ de stat gratuit, de pregătire tehnică direct în fabrică şi vor avea prioritate în accesarea unui loc de muncă.  

”Colaborarea dintre mediul privat şi cel public va contribui la conturarea unui sistem educaţional profesional performant, orientat spre rezultate, atât pentru elevi cât şi pentru companii. Adient Trim Ploieşti este pregătită să susţină elevii să îşi formeze cunoştinţele practice, în mediul real de lucru oferit de fabrica noastră şi să le ofere un loc de muncă la standarde internaţionale.”, spune Costin Trîmbiţaşu, directorul fabricii Adient Trim Ploieşti.

La rândul său, Aurelian Dumitru, regional HR manager în cadrul Adient, este de părere că acest sistem asigură pe de-o parte o formare profesională solidă, cu competenţe teoretice şi practice importante, iar pe de altă parte oferă absolvenţilor şanse mai mari la angajare.

Adient, companie specializată în producţia de scaune auto, s-a desprins din Johnson Controls în toamna lui 2016. Astfel, la finalul lunii octombrie a anului 2016, Adient şi-a anunţat debutul ca o corporaţie independentă, fiind listată la bursa de la New York (simbol bursier ADNT), prin finalizarea separării de Johnson Controls International.Comentarii
Inchide