Industria auto română înfiinţează clase de învăţământ profesional

Tinerii care aleg să înveţe aceste meserii vor beneficia ...

Industria auto română înfiinţează clase de învăţământ profesional Industria auto română înfiinţează clase de învăţământ profesional

Producătorul de scaune auto Adient, companie desprinsă din grupul producător de componente auto Johnson Controls, va dezvolta un proiect pilot de învăţământ professional dual pentru specializările de confecţioner asamblor articole din textile şi tapiţer, în cadrul unităţii  Adient Trim din Ploieşti.

Astfel, tinerii care aleg să înveţe aceste meserii vor beneficia, în plus faţă de programele obişnuite ale sistemului de învăţământ de stat gratuit, de pregătire tehnică direct în fabrică şi vor avea prioritate în accesarea unui loc de muncă.  

”Colaborarea dintre mediul privat şi cel public va contribui la conturarea unui sistem educaţional profesional performant, orientat spre rezultate, atât pentru elevi cât şi pentru companii. Adient Trim Ploieşti este pregătită să susţină elevii să îşi formeze cunoştinţele practice, în mediul real de lucru oferit de fabrica noastră şi să le ofere un loc de muncă la standarde internaţionale.”, spune Costin Trîmbiţaşu, directorul fabricii Adient Trim Ploieşti.

La rândul său, Aurelian Dumitru, regional HR manager în cadrul Adient, este de părere că acest sistem asigură pe de-o parte o formare profesională solidă, cu competenţe teoretice şi practice importante, iar pe de altă parte oferă absolvenţilor şanse mai mari la angajare.

Adient, companie specializată în producţia de scaune auto, s-a desprins din Johnson Controls în toamna lui 2016. Astfel, la finalul lunii octombrie a anului 2016, Adient şi-a anunţat debutul ca o corporaţie independentă, fiind listată la bursa de la New York (simbol bursier ADNT), prin finalizarea separării de Johnson Controls International.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.