Infografic: cum a evoluat Batmobilul în 70 de ani

Toată lumea a auzit de Batman şi ştie afinitatea lui Bruce Wayne pentru maşini deosebite. Desigur, vorbesc despre celebrul Batmobil, vehicul care a evoluat foarte mult în primii 70 de ani de existenţă a personajului prieten cu liliecii.

Infografic: cum a evoluat Batmobilul în 70 de ani Infografic: cum a evoluat Batmobilul în 70 de ani

Batmobilul este, probabil, unul dintre cele mai cunoscute vehicule din lume, din simplul motiv că este maşina condusă de nimeni altul decât Batman. Şi toată lumea a auzit de Batman.

Cu toate că mulţi cred că Batmobilul a apărut abia în 1989, odată cu lansarea filmului regizat de Tim Burton, adevărul este că maşina lui Batman şi-a făcut pentru prima dată apariţia în anul 1941, când personajul cu mască pe faţă a condus, în revista de benzi desenate Detective Comics #48, o maşină roşie cu un ornament în formă de liliac amplasat pe capotă.

Batmobilul din 1989

De atunci şi până acum, Batman a condus zeci de maşini făcute la comandă (doar e un om foarte bogat, nu?), fie în serialul de televiziune, fie în filmele de cinema, fie în benzile desenate.

Şi, pentru că Batmobilul a fost dintotdeauna un fel de platformă de prezentare pentru tehnologii futuriste, Bruce Wayne a avut la dispoziţia sa echipamente ca televiziune cu circuit închis, laborator criminalistic, costume de azbest, bărci gonflabile, microscop, radar montat pe bord şi plăcuţe de înmatriculare pentru demnitari (care, după cum bine ştim, fac orice maşină imună la controalele poliţiei).

Iată, aşadar, un istoric ilustrat al Batmobilului, creat de Carlos D'Anda şi preluat de aici.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.