Informaţii despre Noile BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer – VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri
Informaţii despre Noile BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer – VIDEO

BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer oferă spaţiu amplu, versatilitate impresionantă, confort excelent şi calităţi dinamice pentru care marca este renumită. Echipate şi cu cea mai nouă generaţie de motoare, modelele BMW din segmentul Sports Activity Tourer (SAT) al clasei compacte premium vor fi disponibile începând cu luna martie 2018. Partea frontală restilizată oferă un plus de impact asupra aspectului sportiv al modelelor, generaţia nouă de motoare oferă mai multă putere combinată cu niveluri ridicate de eficienţă, iar gama largă de servicii de conectivitate şi sisteme de asistenţă este lider în acest segment. Produse la Leipzig (Active Tourer) şi Regensburg (Gran Tourer), peste 380.000 de unităţi ale celor două modele au fost construite de la lansarea pe piaţă din 2014 şi finalul anului 2017. Cea mai mare piaţă a acestora este Germania, urmată de China şi alte ţări din Uniunea Europeană. Peste 70% din clienţi sunt noi pentru marcă, ceea ce înseamnă un potenţial mare de dezvoltare pentru marcă.

La prima vedere, cea mai evidentă caracteristică de identificare a noilor BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer este grila radiatorului semnificativ mai mare, care le oferă prezenţă semnificativ mai mare şi putere expresivă. Spoilerul faţă este dominat de o priză de aer mare, finisată în negru, care este divizată în trei secţiuni şi al cărei efect este accentuarea lăţimii automobilului. Noile proiectoare de ceaţă LED opţionale au fost încorporate în prizele de aer exterioare (nu şi la modelele PHEV). Farurile – în aranjamentul circular dublu familiar – sunt disponibile şi ele cu opţiunea de tehnologie LED sau LED adaptivă cu fază lungă antiorbire. La spate, ţevile de eşapament ale evacuării au acum o secţiune transversală mai mare, de 90 de milimetri. Acum, în urma actualizării modelului, toate modelele cu motorizare cu patru cilindri au două ţevi de eşapament.

Designul BMW Seria 2 Active Tourer/BMW Seria 2 Gran Tourer vine cu o prezenţă mai puternică atunci când este ales noul pachet M Sport. În acest caz, spoilerul faţă cu design dinamic este alcătuit din trei secţiuni, cu inserţii negre lucioase care încadrează prizele de aer exterioare. Difuzorul spate oferă un design distinctiv, cu o inserţie în Dark Shadow care accentuează lăţimea automobilului.

Odată cu actualizarea modelului, automobilele echipate cu transmisie Steptronic cu ambreiaj dublu, cu şapte trepte, sau cu Steptronic cu opt trepte beneficiată de noul selector de viteze electronic. Iar scaunele sunt acum mult mai confortabile datorită şezutului lărgit pentru scaunul standard şi materialelor noi de tapiţerie pentru scaunele din faţă. În total, 24 de combinaţii sunt disponibile pentru capacele scaunelor, inclusiv stofă, stofă/Sensatec, piele Alcantara şi Dakota. 

În ciuda exteriorului compact (lungime 4,35 m), noul BMW Seria 2 Active Tourer continuă să ofere spaţiu generos pentru cinci persoane, o poziţie înălţată a şezutului şi o vizibilitate generală foarte bună. Datorită ampatamentului de 2,67 metri, pasagerii se bucură de spaţiu amplu pentru picioare şi beneficiază de un acces facil. Portbagajul are un volum de 468 litri (la PHEV, 400 litri) şi poate fi extins la o capacitate maximă de 1.510 litri (la PHEV, 1.350 litri) fie prin glisarea înainte/înapoi a banchetei, fie prin rabatarea secţiunilor spătarului, divizabil în raportul standard 40:20:40. BMW Seria 2 Gran Tourer măsoară 4,57 metri în lungime, cu un ampatament de 2,78 metri. Până la trei scaune pentru copii pot fi montate unul lângă celălalt pe banchetă, în timp ce rândul al treilea, disponibil opţional, măreşte capacitatea la şapte locuri şi poate fi strâns în podea atunci când nu este necesar. Capacitatea portbagajului variază între 645 şi 1.905 litri, în funcţie de aranjamentul scaunelor.

Motoare de ultimă generaţie: foarte dinamice şi eficiente

Există un portofoliu larg de motoare cu trei şi cu patru cilindri pentru BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer, precum şi o opţiune plug-in hybrid pentru BMW Seria 2 Active Tourer. Motoarele sunt combinate cu trei versiuni de transmisie: o cutie de viteze manuală cu şase trepte, noua transmisie Steptronic cu ambreiaj dublu, cu şapte trepte, care îşi face debutul în această gamă şi o transmisie Steptronic cu opt trepte. Tracţiunea integrală BMW xDrive inteligentă este şi ea disponibilă. Puterea maximă pentru BMW Seria 2 Active Tourer variază între 80 kW/109 CP şi 170 kW/231 CP (consum de combustibil: 6,4-2,3 l/100 km, emisii CO2: 147-52 g/km)*, iar pentru BMW Seria 2 Gran Tourer între 80 kW/109 CP şi 141 kW/192 CP (consum de combustibil: 6,3-4,4 l/100 km, emisii CO2: 143-116 g/km)*. Toate motoarele pe benzină şi diesel – care dispun de tehnologie BMW TwinPower Turbo şi aparţin familiei de motoare BMW EfficientDynamics – au fost revizuite complet.

Din vara anului 2017, cea mai recentă generaţie de motoare diesel şi pe benzină a fost inclusă treptat în întregul portofoliu de modele al BMW Group şi va fi disponibilă şi pentru BMW Seria 2 Active Tourer/Gran Tourer din martie 2018. 

Plug-in hybrid cu autonomie electrică de 45 de kilometri
BMW 225xe iPerformance Active Tourer oferă o combinaţie de sportivitate, economie de combustibil şi caracter practic cotidian care este inegalabilă în acest segment. Capcitatea utilă a bateriei a crescut de la 5,7 kWh la 6,1 kWh. Consumul mediu mixt este de 2,5-2,3 l/100 km, cu un nivel al emisiilor CO2 de 57-52 g/km**. Trenul de rulare oferă automobilului o autonomie electrică de până la 45 de kilometri**, motorul BMW TwinPower Turbo cu trei cilindri înzestrându-l cu performanţe sportive pe orice distanţă. Puterea de 100 kW/136 CP produsă de motorul termic de 1,5 litri este transmisă către puntea faţă prin intermediul transmisie Steptronic cu şase trepte, în timp ce motorul electric de 65 kW/88 CP acţionează roţile spate. Aceasta face ca puterea totală a sistemului să fie de 165 kW/224 CP, iar cuplul motor maxim să ajungă la 385 Nm.

Tracţiune integrală BMW xDrive inteligentă

BMW Seria 2 Active Tourer şi BMW Seria 2 Gran Tourer sunt susţinute amândouă de arhitectura cu tracţiune faţă a BMW. Cel mai puternic model din gamă, BMW 225i xDrive Active Tourer (170 kW/231 CP), vine echipat standard cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive (consum de combustibil: 6,4-6,1 l/100 km, emisii CO2: 147-139 g/km)***. Acesta oferă toate beneficiile tracţiunii integrale, inclusiv transmisie optimă a puterii când se accelerează şi se abordează virajele, siguranţă supremă a manevrabilităţii şi aderenţă maximă în condiţii de iarnă şi drum ud. Modelele diesel 218d şi 220d sunt disponibile opţional cu BMW xDrive atât pentru Active Tourer, cât şi Gran Tourer (consum de combustibil: 5,2-4,7 l/100 km; emisii CO2: 137-124 g/km)**.

 Comentarii
ŞOC TOTAL | Melania Trump, goală şi fără inhibiţii la Casa Albă. Fotografie incredibilă
ŞOC TOTAL | Melania Trump, goală şi fără inhibiţii la Casa Albă. Fotografie incredibilă "scăpată" pe internet
Imagini fierbinți cu Andreea Marin într-o revistă pentru bărbați! Nu ai mai văzut-o așa pe 'Zâna Surprizelor'! S-a văzut TOT. Era atât de senzuală
Imagini fierbinți cu Andreea Marin într-o revistă pentru bărbați! Nu ai mai văzut-o așa pe 'Zâna Surprizelor'! S-a ...
Nu scăpăm de zăpadă! În ce zi din decembrie vor începe ninsorile în București și în toată România. Meteorologii ANM, în alertă
Nu scăpăm de zăpadă! În ce zi din decembrie vor începe ninsorile în București și în toată România. Meteorologii ...
Momentele şocante în care o cerşetoare este împuşcată mortal după ce îi ceruse câţiva bănuţi unui bărbat - VIDEO
Momentele şocante în care o cerşetoare este împuşcată mortal după ce îi ceruse câţiva bănuţi unui bărbat - VIDEO
Cine este soția primului ministru Ludovic Orban! De ce se ferește să apară în poze cu el
Cine este soția primului ministru Ludovic Orban! De ce se ferește să apară în poze cu el
Un poliţist celebru va fi numit şef de cabinet al ministrului de Interne Vela
Un poliţist celebru va fi numit şef de cabinet al ministrului de Interne Vela
Ce mașină și-a cumpărat Selly de la 5 Gang. Bolidul atinge 250 km/h și costă 100.000 de euro
Ce mașină și-a cumpărat Selly de la 5 Gang. Bolidul atinge 250 km/h și costă 100.000 de euro
Femeia nu are VOIE să atingă această zonă, altfel îşi produce răni. GHIDUL sexual al tinerilor de acum 100 de ani
Femeia nu are VOIE să atingă această zonă, altfel îşi produce răni. GHIDUL sexual al tinerilor de acum 100 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Cât te costă să ajungi propriul tău patron. Cu mult mai puţini bani decât te-ai fi aşteptat, îţi poţi deschide propria ta...
Cât te costă să ajungi propriul tău patron. Cu mult mai puţini bani decât te-ai fi aşteptat, îţi poţi deschide ...
HUAWEI Mate 30 Pro testat în ROMÂNIA! Cel mai performant telefon al momentului cu o PROBLEMĂ foarte gravă
HUAWEI Mate 30 Pro testat în ROMÂNIA! Cel mai performant telefon al momentului cu o PROBLEMĂ foarte gravă
Ce nu s-a vazut la receptia organizata de Regina Elisabeta! Gestul lui Carmen Iohannis fata de Melania Trump
Ce nu s-a vazut la receptia organizata de Regina Elisabeta! Gestul lui Carmen Iohannis fata de Melania Trump
Ghețarul artificial care crește în deșert
Ghețarul artificial care crește în deșert
Inchide