Inginerii români au contribuit la realizarea celui mai spectaculos model nou Renault – GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu 04 sept. 2018 Știri auto

Inginerii români au contribuit la realizarea primului SUV coupe al grupului francez, model cu care Renault intră pe un segment dominat de BMW şi Mercedes.

Inginerii români din cadrul Renault Technologie Roumanie au ajuns să lucreze la tot mai multe modele ale brandului francez, pe lângă cele din gama Dacia precum Logan, Sandero sau Duster, iar cel mai nou proiect la care au contribuit este Renault Arkana.

Arkana este primul SUV-coupe al francezilor, aceştia intrând pe un teritoriu rezervat celor de la BMW şi Mercedes-Benz. Modelul a fost lansat săptămâna trecută în cadrul Salonului Auto de la Moscova, Rusia fiind prima piaţă pe care acesta este comercializat.

„Sunt module realizate în România pentru automobile Renault. Inginerii români sunt tot mai avansaţi şi şi-au dezvoltat abilităţile, avem aici un centru complet de testare şi putem dezvolta mai multe maşini. Aici vine şi povestea lui Duster – din proiect, o mai bună parte a fost dezvoltată în România decât în cazul modelelor precedente“, a spus Antoine Doucerain, directorul general al Automobile Dacia şi şeful Grupului Renault în România. El a preluat conducerea în primăvara acestui an după ce Yves Caracatzanis a preluat funcţia de director al AvtoVaz, gigantul rus controlat de Alianţa Renault-Nissan.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide