INKAS Huron APC este ceea ce ne place să numim „buncăr pe roţi”

OK, nu e chiar ceea ce şi-ar lua un magnat super-paranoic, însă îl vedem ca „vehicul de escortă” pentru câţiva dintre bodiguarzii lui. Să-l cunoaştem un pic pe Huron.

INKAS Huron APC este ceea ce ne place să numim „buncăr pe roţi” INKAS Huron APC este ceea ce ne place să numim „buncăr pe roţi”

Canadienii de la INKAS Armored Vehicles au scos în faţă Huron, un vehicul pentru intervenţii tactice care pare să fi fost construit menţinând ca bază premisa „dar dacă am fi atacaţi vreodată de Predator?”. Eh, probabil că nu chiar la asta s-au gândit, cu toate că nu m-ar mira foarte mult s-o fi făcut.

Huron este propulsat - la fel de uşor, probabil, indiferent de suprafaţa de rulare - de un motor Paccar de 8,3 litri, ajutat de o cutie de viteze manuală Allison cu zece trepte. Armura a fost construită în aşa fel încât să reziste şi armelor mai puternice decât pistoalele (rezistent la muniţie 7.62x51 SC şi 7.62x51 M80 NATO, în cazul în care chiar ştii ce înseamnă asta). Mai mult de atât, podeaua este construită în aşa fel încât să reziste exploziei a două grenade DM-51, echivalente prin deflagraţie cu minele antipersonal. 

Vehiculul este personalizabil - atât din punctul de vedere al lungimii, cât şi din cel al existenţei unei mitraliere pe plafon (!!!) - în funcţie de dorinţele clientului.

Interiorul este - ca să folosim un eufemism - spartan, cu toate că ar exista loc de o păpuşică hula hoop pe bord, în cazul în care vrei să intri mai uşor în filmul mercenarului american. Am văzut maşini blindate mai simadicoase, pentru oamenii cu bani şi cu un pic de stil - de la BMW X5 la Audi A8 L Security la Mercedes-Benz S-Class - însă, în momentul în care lucrurile scapă de sub control şi apar grenadele în peisaj, un Huron nu (se) strică. 

 

sursa: INKAS Armored Vehicles Manufacturing

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.