INKAS Huron APC este ceea ce ne place să numim „buncăr pe roţi”

Autor: Andrei Ştirbu 02 iun. 2014 Știri auto

Canadienii de la INKAS Armored Vehicles au scos în faţă Huron, un vehicul pentru intervenţii tactice care pare să fi fost construit menţinând ca bază premisa „dar dacă am fi atacaţi vreodată de Predator?”. Eh, probabil că nu chiar la asta s-au gândit, cu toate că nu m-ar mira foarte mult s-o fi făcut.

Huron este propulsat – la fel de uşor, probabil, indiferent de suprafaţa de rulare – de un motor Paccar de 8,3 litri, ajutat de o cutie de viteze manuală Allison cu zece trepte. Armura a fost construită în aşa fel încât să reziste şi armelor mai puternice decât pistoalele (rezistent la muniţie 7.62×51 SC şi 7.62×51 M80 NATO, în cazul în care chiar ştii ce înseamnă asta). Mai mult de atât, podeaua este construită în aşa fel încât să reziste exploziei a două grenade DM-51, echivalente prin deflagraţie cu minele antipersonal. 

Vehiculul este personalizabil – atât din punctul de vedere al lungimii, cât şi din cel al existenţei unei mitraliere pe plafon (!!!) – în funcţie de dorinţele clientului.

Interiorul este – ca să folosim un eufemism – spartan, cu toate că ar exista loc de o păpuşică hula hoop pe bord, în cazul în care vrei să intri mai uşor în filmul mercenarului american. Am văzut maşini blindate mai simadicoase, pentru oamenii cu bani şi cu un pic de stil – de la BMW X5 la Audi A8 L Security la Mercedes-Benz S-Class – însă, în momentul în care lucrurile scapă de sub control şi apar grenadele în peisaj, un Huron nu (se) strică. 

 

sursa: INKAS Armored Vehicles Manufacturing

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide