Întâlnire secretă la Ministerul Economiei cu toţi benzinarii din România

Ce s-a discutat la această întălnire este în mare măsură un "secret" chiar şi pentru participaţi, însă se pare că tema discuţiei, propusă de minister, a fost transparenţa faţă de marele public a modalităţii de calcul a preţului la combustibili.

Întâlnire secretă la Ministerul Economiei cu toţi benzinarii din România Întâlnire secretă la Ministerul Economiei cu toţi benzinarii din România

La începutul acestei luni, la solicitarea Ministerului Economiei, la sediul instituţiei s-au adunat, la aceeaşi masă, reprezentanţi ai ministerului de resort, ai Consiliului Concurenţei şi ai principalelor companii de pe piaţa carburanţilor din România, respectiv Petrom, Rompetrol, Lukoil şi Mol. Motivul acestei întâlniri, a cărei desfăşurare nu a fost făcută publică, este oarecum necunoscut şi pentru cei care au participat.

"Am fost invitaţi şi am onorat invitaţia. Tema discuţiei, propusă de minister, a fost transparenţa faţă de marele public a modalităţii de calcul a preţului la combustibili. Unele companii au prezentat însă destul de clar formulele de calcul către public, altele nu. S-a vorbit mult, în spiritul românesc, dar la final nu am sesizat să se fi ajuns la vreo concluzie concretă", a declarat pentru gândul unul dintre participanţii la discuţii.

Contactat de gândul, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a confirmat faptul că această întâlnire a avut loc. "Prefer să nu comentez pe marginea acestui subiect până când nu se ajunge la o concluzie", ne-a precizat el.

Cu câteva zile înainte de această întâlnire, prim vicepreşedintele grupului Lukoil şi Constantin Tampiza, fostul director general al Lukoil România şi actualul reprezentant local al preşedintelui grupului rusesc, au avut o întrevedere cu ministrul Economiei, Lucian Bode, privin posibilitatea introducerii unui anumit algoritm de calculare a preţurilor la carburanţi.

Mai multe informaţii pe www.gândul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.