Interiorul noului Mercedes-Benz Clasa B – prezentat oficial

După ce a prezentat câteva detalii ale exteriorului, Mercedes-Benz prezintă primele fotografii şi informaţii oficiale ale interiorului Clasei B.

Interiorul noului Mercedes-Benz Clasa B – prezentat oficial Interiorul noului Mercedes-Benz Clasa B – prezentat oficial

Mercedes-Benz întârzie prezentarea primelor fotografii cu noua Clasă B dar publică lent detalii ale acesteia. După informaţiile foarte preţioase legate de motoare, platformă tehnică şi tehnologie, Mercedes-Benz a prezentat zilele trecute primele fotografii şi informaţii oficiale legate de interior.

Daimler pune mare preţ pe noua Clasă B nu doar datorită segmentului său care are vânzări foarte bune în Vestul Europei ci şi datorită faptului că acesta este primul model construit pe noua platformă de clasă compactă a lui Mercedes-Benz. Dedesubturile şi tehnologia noului B vor fi preluate de noua Clasa A, viitorul SUV anti-Q3 şi X1, botezat probabil GLC dar şi bijuteria mini-CLS, o limuzină cu patru uşi şi design futurist de coupe cu patru uşi. Nu este de mirare că noua Clasă B are un interior desenat de studiourile de design ale mărcii de la Como, în Italia. Se pare că Mercedes-Benz este primul constructor german care acceptă faptul că italienii sunt cei mai buni în materie de design şi încredinţează designul diviziei sale din Peninsulă, divizie botezată - Advanced Desgin Studio.

După cum se poate vedea, noua Clasă B va avea un interior foarte luxos. Deisgur, un interior precum cel prezentat în imagini va costa destul de mult, deoarece bordul îmbrăcat în piele ARTICO cusută manual cu nuanţă contrastantă va fi o dotare opţională. Trei pachete de finisare vor fi disponibile opţional pentru B - Exclusive, Chrome şi Sports. Volanul a fost împrumtat de la CLS şi toate motorizările echipate cu cutia automată cu dublu-ambreiaj 7G-DCT vor avea schimbător amplasat pe coloana de direcţie - la fel ca la noul Clasa M.

Tuşa de sportivitate din interior este adusă de gurile de ventilaţie rotunde şi de cele patru cadrane ale instrumentarului de bord, cadrane în interiorul cărora acele indicatoarelor pornesc din dreptul poziţiei "ora 06.00". Elementul central de design este display-ul informaţional al sistemului COMMAND care acum pare că pluteşte deasupra bordului. El va fi disponibil opţional în două versiuni de diagonală - 14,7 sau 17,8 cm.

Mai interesante decât toate detaliile legate de piele, cusături sau sistemul de iluminare ambientală sunt detaliile legate de spaţiul rezervat pasagerilor din spate în noul B. Mercedes-Benz anunţă că cei 87 de mm spaţiu pentru genunchi pentru pasagerii din spate este mai mare decât cel din E şi chiar şi S. Sistemul EASY-VARIO-PLUS care permite culisarea locurilor din spate pe o distanţă longitudinală de 140 de mm va fi disponibil opţional.

Dacă priviţi acest interior şi vi se pare că vedeţi cea mai frumoasă maşină din Lume, aflaţi faptul că Mercedes-Benz a descoperit că în termeni de psihologie perceptivă maşinile stimulează partea aceea a creierului care în mod normal este stimulată atunci când sunteţi foarte mulţumiţi şi fericiţi. Ţineţi-vă bine, Daimler se va juca cu minţile noastre din ce în ce mai mult...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.