International Van of the Year 2011: Noul Fiat Doblo Cargo

Ieri, 21 septembrie, în cadrul serii de gala ce a marcat cea de-a 63-a ediţie a Salonului Auto Internaţional de la Hanovra, un juriu format din 24 de jurnalişti specializaţi, a acordat prestigiosul titlu de International Van of the Year 2011 Noului Fiat Doblo Cargo, modelul primind 128 de puncte din 168 posibile.

International Van of the Year 2011: Noul Fiat Doblo Cargo International Van of the Year 2011: Noul Fiat Doblo Cargo

Anuntând câştigătorul pentru anul 2011, preşedintele juriului, domnul Pieter Wieman, a declarat: "designul van-ului câştigător a impresionat juriul în multe privinţe, dar, mai presus de toate, a fost faptul că Fiat a reuşit să lărgească paleta de platforme şi caroserii într-o măsură mult mai mare decât în cazul altor van-uri din această categorie. Gama Doblo include nu numai o versiune Maxi cu ampatament lung sau cu acoperiş supraînălţat, dar si versiuni şasiu ce permit diverse modalităţi de carosare (benă, box din aluminiu)."


Juriul a fost impresionat în mod deosebit şi de gama largă de motoare ce include, printre altele, un motor turbo hibrid benzină - gaz natural comprimat, precum si o variantă electrică. Mai mult decat atât, juriul a apeciat confortul deosebit şi condiţiile de şofat pe care le oferă diferitele versiuni Doblo.


Lorenzo Sistino, directorul executiv al companiei Fiat Professional, a comentat premiul acordat modelului Fiat Doblo: "Noul Doblo Cargo a fost un vehicul inovativ chiar din faza de concept. Cu Doblo oferim clienţilor noştri cele mai multe posibilitati de configurare, emisiile cele mai mici si cea mai avansată tehnologie din categoria sa. Premiul este o mărturie a capacităţii noastre de inovatie în producţie. Faptul că Doblo a câştigat acest premiu demonstrează atât nivelul sau de inovare cât şi aria schimbărilor făcute pentru a răspunde noilor nevoi ale clienţilor."


Noul Doblo Cargo este primul vehicul din segmentul van-urilor mici care a fost înzestrat cu un volum de încărcare şi o sarcină utilă specifice segmentelor superioare, în ciuda dimensiunilor sale compacte. În plus, este economic si ecologic. Aceste atribute au permis noului model de la Fiat Professional să-şi ceară dreptul de a fi primul şi singurul vehicul din categoria sa care marchează o delimitare autentică faţă de modelele derivate din autoturisme. Acest model a fost gândit, încă din faza de proiectare, să devină un autentic vehicul commercial şi nu un simplu van de mici dimensiuni, asta şi datorită celor 10 tipuri de caroserii si a celor peste 500 de versiuni ce se pot obţine.


Noul Doblo Cargo, realizat pe o platformă nouă, a doborât numeroase recorduri la categoria sa: lungime interioară de până la 2,17 m, distanţă între pasajele rotilor din spate de 1,23 m, volume de la 3,4 la 4,2 metri cubi, sarcină utilă de la 750 la 1000 de kilograme, consum combinat de combustibil de 4,8 litri/100km 1.3 Multijet II Euro 5.


Aceste recorduri asigură beneficii substanţiale clienţilor prin optimizarea afacerilor si gestionarea costurilor. Noul vehicul oferă mai mult spaţiu de încărcare decât modelul anterior: este mai rectangular, unitar, utilizabil în totalitate şi echipat cu uşi laterale culisante, precum si cu uşi posterioare foarte largi ce usurează operaţiunile de încărcare şi descărcare.


Pentru Noul Doblo Cargo sunt disponibile 3 motoare Euro 5 cu Start&Stop: 1.4 Benzina 95 CP, 1.3 Diesel Multijet II 90 CP si 1.6 Diesel Multijet 105 CP. Toate propulsoarele asigură performanţe excelente, niveluri reduse de zgomot, precum şi costuri reduse de exploatare (consum de combustibil si mentenantă). De asemenea, motoarele Euro 5 au o fiabilitate ridicată si un nivel de poluare redus, dispunând în echiparea standard de sistemul Start&Stop si de un filtru de particule (numai la motoarele diesel).


Începând din 2001 şi până în prezent, în România au fost vândute peste 10.000 de unităti Doblo Cargo.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.