Interzicerea motociclietelor în marile oraşe ale Chinei

Măsurile drastice impuse de autorităţile chineze în ultima perioadă au lăsat circa 600.000 de persoane fără motociclete doar într-un singur oraş. 15.000 de motociclete au fost distruse numai în ultima acţiune de acest gen demarată de poliţia locală.

Interzicerea motociclietelor în marile oraşe ale Chinei Interzicerea motociclietelor în marile oraşe ale Chinei

motociclete distruse, ChinaPoliţia chineză a luat o serie de măsuri drastice în ultimii ani împotriva furturilor şi a crimelor comise de pe motocicletă. Cel mai mult au avut de suferit iubitorii de motociclete din Shenzen, oraş cu peste 4 milioane de locuitori, cărora începând cu 1998 le-a fost interzisă înregistrarea oricărui model de motocicletă.

Din 2003 poliţia locală din Shenzen a înteţit măsurile de confiscare ale motocicletelor lăsând astfel circa 600.000 de localnici fără motoare, pentru unii dintre aceştia fiind principalul mod de transport într-un oraş cam cu jumătate mai mare decât Bucureştiul.

motociclete, masuri drastice, politia chinezaRecent 15.000 de motociclete confiscate au fost distruse de buldozere numai într-o singură acţiune. Alte 9500 au fost distruse la fel, tot într-o singură operaţiune, în luna aprilie.

Cu toate că măsurile nemulţumesc persoanele care folosesc motocicleta ca mijloc de transport în marile oraşe, aglomerate, ale Chinei, crimele comise de pe motocicletă au scăzut cu peste 58%. Probabil nu este de mirare nici faptul că au dispărut benzile locale de furturi de motociclete. De asemenea, astfel de măsuri vor fi luate şi în alte mari oraşe ale Chinei.

Oare scăderea infracţiunilor comise de pe motocicletă trebuia plătită cu un astfel de preţ?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.