Într-un interviu rar, moştenitorii BMW spun că vieţile lor sunt mai grele decât cred oamenii

Autor: ProMotor 21 iun. 2019 Știri auto
Într-un interviu rar, moştenitorii BMW spun că vieţile lor sunt mai grele decât cred oamenii

A te confrunta cu responsabilitatea unei averi, dar şi gelozia celor din jur din cauza moştenirii, este o povară neînţeleasă, spun Susanne Klatten şi Stefan Quandt, fraţii miliardari care deţin aproape jumătate din grupul BMW, informează Bloomberg.

„Mulţi cred că stăm tot timpul pe un yacht în Marea Meditarană”, Klatten a declarat într-un interviu rar pe care ea şi fratele său l-au acordat publicaţiei germane Manager Magazin. „Rolul de gardian al averii are şi părţi personale care nu sunt atât de drăguţe”.

Susanne Klatten, al cărei tatăt Herbert Quandt a ajuns al salvarea BMW în spre finalul anilor ’50, este a doua cea mai bogată persoană din Germania, cu o avere estimată la 18,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Stefan Quandt are o avere de 15,5 miliarde dolari. Atât el, cât şi sora sa, sunt implicaţi şi în alte afaceri din diverse domenii.

Susanne Klatten şi Stefan Quandt fac parte din Consiliul de supraveghere BMW. Când vine vorba de aceste poziţii, ei spun că nu banii îi motivează cu siguranţă, ci responsabilitatea de a asigura locuri de muncă în Germania.

Cei doi spun că se simt confortabil acum, însă le-a fost greu să preia poziţii înainte la vârste relativ fragede. Quandt a primit un loc în Consiliul de administraţie BMW la 30 de ani şi spune că şi-ar fi dorit să lucreze anterior undeva câţiva ani ca un simplu manager de produs, sau să studieze arhitectura.

„Punctul meu de plecare nu a existat: acum trebuie să vin şi să le arăt tuturor ce trebuie făcut”, a declarat Quandt. „În schimb, a fost o neîncredere constantă, asociată cu îndoieli de sine”.

Sussane Klatten a dobândit notorietate când poliţia a dejucat un complot în care ea şi mama sa urmau să fie răpite, spune că redistribuţia averii nu funcţionează şi că o societate corectă le permite oamenilor să îşi urmeze oportunităţile după abilităţile fiecăruia.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide