Între o poveste minunată şi una plină de lacrimi

Autor: Alexandru Banu 06 dec. 2017 Știri auto
Între o poveste minunată şi una plină de lacrimi

La evenimentul FIA Hall of Fame –  în care luni a intrat şi Michael Schumacher, de 7 ori campion mondial, Jean Todt, peşedintele pe atunci la Ferrari Formula 1, a povestit un episod extraordinar. Imediat cum a luat al treilea lui titlu, primul pentru Ferrari şi totodată primul titlu Ferrari după 21 de ani, Jean Todt a început campania pentru titlul din 2001.

Atunci, Schumacher a venit la el timid şi l-a întrebat pe Todt dacă poate să facă nişte tururi de pistă pe circuitul Fiorano pentru a vedea dacă mai poate să conducă la fel de bine. Jean Todt a spus că Schumacher a fost mereu un tip plin de îndoieli, chiar şi atunci când era într-un moment bun al carierei. Schumi a făcut testele şi, aşa cum a spus râzând emoţionat fostul boss Ferrari la decernarea de luni, din Paris, “testele nu au ieşit deloc rele”.  

Jean Todt a fost omul din spatele echipei Ferrari în toate cele 5 campionate mondiale câştigate de Michael Schumacher, rege etern al acestui sport şi recordman asbolut. Celelalte două titluri câştigate de neamţi au fost în 1994 şi 1995, cu Ford Benetton şi Renault Benetton. Pilotul german a început cariera extraordinară la Ferrari în 1996, când a scos cu Scuderia locul 3. Următorul sezona  fost cel mai crunt pentru el, când câştigase 5 curse, dar fusese descalificat în final. Ferrari a mers însă tot pe mâna lui şi rezultatul a fost aproape perfect – locul II în al treilea an de Ferrari. Sezonul din 1999 avea să fie cel mai prost încheiat din cariera lui la Ferrari – locul 5 la final. Apoi a început hegemonia Schumacher, cu 5 titluri la rând. Aproape 50 de victorii la un loc, din care cele mai multe în 2004 – 13. Încă doi ani, Schumacher a alergat pentru Ferrari şi a mai luat un loc 3 şi un loc 2, aşa cum şi începuse. După retragerea din 2006, neamţul a revenit în 2010 la Mercedes Petronas, însă cea mai bună clasare a fost locul 8 în 3 sezoane. Povestea lui Jean Todt de la decernarea premiilor FIA Hall of Fame a emoţionat toată asistenţa.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide