Investigaţie în America: BMW şi Mazda cu probleme de direcţie?

Institutul American pentru Siguranţa Rutieră (NHTSA - National Highway Traffic Safety Administration) a demarat o amplă anchetă, în urma plângerilor clienţilor cu privire la probleme de direcţie, în cazul modelelor BMW Z4 şi Mazda3.

Investigaţie în America: BMW şi Mazda cu probleme de direcţie? Investigaţie în America: BMW şi Mazda cu probleme de direcţie?

Se pare că investigaţia organismului federal american a pornit în urma mai multor plângeri, dar şi a unor accidente: trei accidente cu Mazda3 şi unul cu BMW Z4 au fost puse pe seama defecţiunilor de fabricaţie la direcţie.

Conform plângerilor, şoferii au sesizat în repetate rânduri că servodirecţia nu mai este asistată suficient, îngreunându-se manevrarea volanului - efecte înregistrate la maşini BMW Z4 produse între 2003 şi 2009, respectiv maşini Mazda3 produse între 2007 şi 2009.

Concluzia este că vorbim de probleme în circuitul hidraulic, dar nu sunt excluse nici erori provenind de la partea electronică, de control a servodirecţiei. Mazda3 beneficiază de un sistem electro-hidraulic pentru servodirecţie, iar în 2009 chiar a descoperit că pot apărea probleme în cazul degradării lichidului din pompa de servodirecţie.

BMW Z4, pe de altă parte, beneficiază de o servodirecţie electrică (având, deci, control electronic), fiind posibil să apară probleme la viteze foarte mari şi temperaturi ridicate, însă BMW nu a confirmat oficial deocamdată că ar fi vorba de o problemă generalizată.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.