Ion Ţiriac va construi o bază sportivă cu circuit auto lângă Bucureşti

Autor: ProMotor 11 mai 2016 Știri auto
Ion Ţiriac va construi o bază sportivă cu circuit auto lângă Bucureşti

 


Miliardarul Ion Ţiriac a decis să elibereze terenul fostului Metro Otopeni prin mutarea diviziei de vânzare a automobilelor second-hand Ţiriac Auto Rulate în vederea construirii unui centru sportiv în apropiere de Capitală, dotat cu bazin de înot şi circuit auto.

Pe fosta platformă a Metro Otopeni, amplasată vizavi de aeroport, Ţiriac Holdings intenţionează să construiască o sală polivalentă cu patinoar, o sală de sport cu bazin de înot la dimensiuni olimpice, dar şi un circuit auto unde vor putea fi organizate cursuri pentru pilotaj defensiv, investiţie evaluată la cel puţin câteva zeci de milioane de euro. Primăria Generală discută de ani buni construcţia unei săli polivalente noi, dar şi a unui patinoar, ambele fiind amânate la nesfârşit.

Teoretic noua sală polivalentă din Bucureşti, construită în cadrul complexului sportiv Lia Manoliu, trebuia să fie gata anul trecut, însă lucrările sunt întârziate din cauza contestaţiilor făcute la licitaţia de acordare a contractului de construcţie, scrie zf.

Pentru a face loc viitorului complex, Ţiriac Holdings a decis ca activitatea de vânzare de maşini second-hand, Ţiriac Auto Rulate, să fie asimilată de Ţiriac Auto, divizia de retail auto şi cel mai mare dealer auto la nivel naţional. Potrivit oficialilor companiei, pe platforma din Otopeni nu se mai desfăşoară activităţi care să aibă legătură cu divizia de rulate. „Există în studiu proiecte pentru acel spaţiu şi vom reveni cu informaţii când vom avea o decizie finală”, au subliniat reprezentanţii Ţiriac Holdings, fără a da însă alte informaţii privind noua investiţie.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide