Ipoteză surprinzătoare: pregăteşte Volkswagen un Touareg CC pentru a rivaliza cu BMW X6?

Germanii de la Auto Bild aruncă o mică bombă cu fitil întârziat: la jumătatea acestui deceniu este foarte posibil să fie lansat pe piaţă un Volkswagen Touareg CC. Care sunt argumentele lor?

Ipoteză surprinzătoare: pregăteşte Volkswagen un Touareg CC pentru a rivaliza cu BMW X6? Ipoteză surprinzătoare: pregăteşte Volkswagen un Touareg CC pentru a rivaliza cu BMW X6?

Cei de la Auto Bild nu au o sursă oficială privind un posibil Volkswagen Touareg CC în viitor, dar se bazează pe intuiţie şi pe analiza planurilor de viitor ale mărcilor rivale - vezi aici randarea cu VW Touareg CC.

Adică în anii următori va apărea pe piaţă următoarea generaţie a foarte cunoscutului BMW X6, care va primi un răspuns mult mai serios din partea britanicilor cu un Range Rover Sport mai apropiat de spiritul Evoque, în timp ce Mercedes-Benz are în plan un MLC (versiune sport a SUV-ului ML).

Având în vedere că la 1 august Volkswagen a parafat oficial preluarea mărcii Porsche, poate părea ciudat că VW vrea un Touareg mai sportiv, din moment ce această poziţie este ocupată cu brio de Porsche Cayenne (care, de altel, împarte platforma cu VW Touareg).

Totuşi, cei de la Auto Bild mizează şi pe succesul neaşteptat al modelului Passat CC, căruia i se va alătura foarte probabil un VW Golf 7 CC, iar conceptul Cross Coupe, de la Geneva 2012, prefigurează un SUV compact care ar putea rivaliza cu Evoque şi care, de ce nu, ar putea lua rolul unui Tiguan CC.

Conform jurnaliştilor germani, noul VW Touareg CC ar urma să apară în jurul anilor 2015, oferind mai multă sportivitate decât Touareg-ul clasic, iar preţul de bază în Germania ar urma să fie de 52.000 euro, la o distanţă suficient de mare faţă de ale principalilor rivali X6 şi MLC.

Voi ce părere aveţi:

CREDEŢI CĂ UN EVENTUAL VW TOUAREG CC AR AVEA SUCCES?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.