Ipoteze pesimiste pentru piaţa auto: criza euro va duce la prăbuşirea vânzărilor

Sergio Marchionne avertizează că piaţa auto europeană va avea de suferit extrem de mult în cazul în care se ajunge la destrămarea Uniunii Europene.

Ipoteze pesimiste pentru piaţa auto: criza euro va duce la prăbuşirea vânzărilor Ipoteze pesimiste pentru piaţa auto: criza euro va duce la prăbuşirea vânzărilor

Sergio Marchionne nu este doar boss-ul concernelor Fiat şi Chrysler, ci şi şeful ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile), poziţie din care, evident, are acces la multe informaţii privind evoluţia economică a marilor companii auto.

Recent, pe fondul crizei politice şi economice din Uniunea Europeană şi a discuţiilor privind ieşirea Greciei din zona euro, Marchionne a declarat că "dacă zona euro se va destrăma, vânzările de maşini noi vor ajunge la finalul lui 2012 la mai puţin de 10 milioane de unităţi", faţă de 13,1 milioane în 2011.

Ceea ce îl face pe şeful Fiat foarte precaut în privinţa obiectivelor companiei pe care o conduce, Marchionne anunţând că nu are de gând să crească targetul de vânzări în acest an înainte de rezultatele vânzărilor pe luna iunie. Pentru moment, alianţa Fiat-Chrysler prognozează un profit de 1,5 miliarde de dolari la finalul lui 2012, în cazul în care situaţia politică la nivelul UE nu se va destabiliza rapid.

Temerile lui Marchionne sunt sprijinite de aproape toţi constructorii auto europeni, cu excepţia celor de la VAG, care sunt încrezători că vor reuşi să obţină şi în 2012 vânzări şi profituri record, în ciuda crizei economice prelungite.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.