Ipoteze: va ataca Citroen DS5 sedan berlinele premium germane?

Pe forumul francez Worldscoop, un fan al mărcii Citroen a realizat o randare, care ne înfăţişează un Citroen DS5... Sedan. Despre care unele surse afirmă că ar putea deveni realitate, deci un rival pentru Audi A4 sau BMW Seria 3. Plauzibil sau nu?

Ipoteze: va ataca Citroen DS5 sedan berlinele premium germane? Ipoteze: va ataca Citroen DS5 sedan berlinele premium germane?

Gama de modele premium Citroen DS s-a îmbogăţit recent cu modelul Citroen DS5, inaugurat în premieră mondială pe continentul asiatic, la Salonul Auto Shanghai 2011. Este vorba despre o berlină hatchback, cu dimensiuni generoase, având 4,52 metri lungime şi un design foarte elegant.

O maşină care doreşte să iasă din tipare şi care, în acest moment, am putea spune că rivalizează doar cu Lancia Delta sau cu versiunile în 5 uşi ale unor berline de clasă medie, cum ar fi Mazda6. Totuşi, francezii declară că DS5 e o maşină premium, aruncându-le direct mănuşa mărcilor germane.

Ceea ce ar putea însemna, conform unor surse neoficiale, că în viitorul apropiat am putea vedea un DS5 sedan, care să le răspundă cum se cuvine unor modele precum Audi A4, BMW Seria 3 sau Mercedes C-Class. Ideea unui DS5 sedan se leagă şi de preferinţele publicului din China, unde maşinile în trei volume rămân un simbol al prestanţei.

Userul Arnaud 2793, de pe forumul Worldscoop, vine cu propunerea de faţă, despre care putem afirma că este nu doar coerentă, dar şi destul de reuşită, DS5-ul sedan arătând foarte dinamic şi pregătit pentru o confruntare directă cu berlinele premium din clasa medie.

Un astfel de Citroen DS5 Sedan ar avea o lungime suficient de mare, în jurul a 4,7-4,8 metri, adică la nivelul unui Citroen C5 sau Peugeot 508, ceea ce ar fi o completare fericită a gamei francezilor. Până la apariţia unui model care să înlocuiască vârful de gamă C6, acest DS5 sedan ar putea prelua cu succes rolul de navă amiral, rol pe care îl va prelua apoi modelul de serie prefigurat de impresionantul Citroen Metropolis.

Pentru moment, însă, DS5 Sedan este doar o randare a unui pasionat. Sperăm că nu va rămâne doar la acest stadiu, Citroen DS5 având potenţialul de a readuce Citroen pe firmamentul mărcilor premium.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.