Istoria Opel 1862-1938

În perioada 1862, 1938 Opel a ajuns de la un ateleir mic de făcut maşini de cusut, cu un singur angajat, la cel mai important constructor de automobile din Germania.

Istoria Opel 1862-1938 Istoria Opel 1862-1938

1862 - După o carieră în metalurgie tânărul Adam Opel se întoarce în oraşul natal şi pune bazele primului său atelier. Deşi numele său a devenit printre cele mai cunoscute din istorie în domeniul automobilistic, Adam Opel a început tot cu maşini, dar de cusut. Astfel în 1862 el construieşte prima sa maşină de cusut.

1868 - Afacerea lui Adam Opel este pe val şi atunci se pun bazele primei fabrici Opel. Tot în acel an Adam se căsătoreşte cu Sophie Scheller, fiica unu industriaş german, a cărui facilitate de producţie o preia peste ani. Adam are apoi 5 ani, care s-au implicat apoi în evoluţia mărcii Opel

1872 - Adam Opel este printre primii industriaşi germani care stabilesc un plan de asigurări de sănătate pentru angajaţi.

1886 - Fabrica Opel intră pe piaţa bicicletelor. În mai puţini de 40 de ani, Opel va ajunge cel mai important producător de biciclete. Orientarea către acest domeniu a venit  în urma pasiunii fiilor săi pentru ciclism.

 

1895 - Adam Opel moare, iar sarcina conducerii companiei a revenit soţiei sale, ajutată de cei cinci fii ai săi.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.