IVECO ECODAILY

Iveco a lansat în România noua evoluţie a gamei Daily. Adică vorbim de o evoluţie spre verde a transportului de marfă şi persoane, o evoluţie care implică reduceri de costuri în utilizare, poluare redusă.

IVECO ECODAILY IVECO ECODAILY

O usoara restilizare Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de transport de bunuri, atât urban cât şi extraurban, Iveco a prezentat noul ECODAILY, ultimul pas în continua schimbare a gamei. Un ultim pas care pune accentul pe economie, reducerea poluării şi obţinerea unui raport cât mai avantajos preţ/ kg transportat. Principalele noutăţi sunt motorizările.

Motoarele de 2.3 litri sunt toate certificate conform standardelor Euro 4 şi conferă noi niveluri de putere de 106 CP şi 126 CP cu valori de cuplu motor de 270 Nm şi 290 Nm adiţional faţă de valorile deja existente de 96 CP, 116 CP şi 136 CP. De asemenea şi motorul de 3.0 litri cu puteri de 146 CP şi 176 CP este şi el certificat conform standardelor Euro 4. Toate aceste motoare folosesc tehnologia EGR.

Omologate conform Directivei pentru sarcini grele sunt şi noile versiuni ale motorului de 3.0 litri de 170 CP şi de 140 CP certificate conform standardului EEV (Environmentally Friendly Enhanced Vehicle).Acesta reprezintă un standard mult mai drastic în comparaţie cu reglementările europene Euro V. Acest lucru este obţinut prin utilizarea sistemului de supraalimentare cu 2 turbine, în combinaţie cu EGR şi Filtrul de Particule Diesel cu regenerare controlată de către sistemul de management al motorului. Versiunea de Daily CNG de 136 CP este şi ea omologată conform Directivei pentru sarcini grele, conform standardelor EEV şi acum este disponibilă şi versiunea Natural Power.

Acelasi carausPentru versiunile super ecologice CNG care încorporează şi OBD (On Board Diagnostics) şi pentru versiunea Natural Power este disponibil un rezervor de 14 litri ca şi rezervă pentru alimentarea de urgenţă. Motorul CNG cu tehnologie de ardere cu amestec stoichiometric şi catalizator cu 3 căi, provine de la modelul actual şi are aceleaşi emisii foarte scăzute de gaze poluante; teoretic, cam cum ar trebui sa fie conform normelor Euro VI. Transmisia automatizată cu 6 viteze Agile, este disponibilă pentru toate variantele de motorizare şi beneficiază de software de management îmbunătăţit, care permite schimbarea vitezelor în modul manual, în timp ce modul automatic este încă în funcţiune.

Tot cu eticheta ECODAILY este şi Daily Electric cu emisii zero. Ca şi pioner în domeniul vehiculelor electrice, Daily Electric există încă din 1986, acum însă având un sistem electronic de ultimă generaţie ce foloseşte o reţea electronică CAN şi baterii pe bază de Clorură de Nichel-Sodiu, ECODAILY Electric promite un nivel foarte înalt al fiabilităţii. O altă valoare a mărcii Iveco este siguranţa şi în această idee, Daily are deja în echiparea standard, ESP (Electronic Stability Control).

Şi lucrurile nu se opresc aici: pachetul ESP include de asemenea şi asistenţă hidraulică la frânare, Hill Holder, Adaptive Load Control (LAC) care optimizează funcţia ESP potrivit distribuţiei încărcăturii pe axe, precum şi foarte importantul ABS. Sistemul Blue&Me rezultat dintr-o colaborare Fiat cu Microsoft, disponibil opţional şi pentru Daily, foloseşte tehnologia recunoaşterii vocii, indiferent de persoana care vorbeşte, sistemul neavând nevoie de timp pentru a memora vocea.

Un verde usor de recunoscutAceastă soluţie a fost dezvoltată pe o platformă de comunicaţii mobile oferită tocmai pentru crearea Blue&Me Fleet şi a pachetului de management de flote. Soluţia telematică este dezvoltată pe o platformă hardware de către Fiat Grup Automobile, Blue&Me şi livrată prin intermediul Platformei de Comunicaţii Mobile Qualcomm FleetVisor™ pentru furnizarea unui sistem sofisticat de management bazat pe Internet, incluzând tahograf digital care să îmbunătăţească productivitatea atât a vehiculului cât şi a celor care asigură suportul în back-office.

O noutate absolută în categoria sa este noua versiune de 7 tone atât de şasiu cât şi furgon, disponibilă începând cu trimestrul II 2010. Această nouă versiune permite aplicaţii pentru utilizarea ca şi microbuz şi, de asemenea, poate avea o sarcină utilă pe care o poţi încărca doar în vehicule din gama medie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.