Iveco Terramare

Subsidiarul Fiat însărcinat cu vehiculele comerciale, Iveco, a reuşit de curând să finalizeze o călătorie pe apă cu un vehicul derivat dintr-un Iveco Daily 4x4.

De la aşa ceva s-a pornitTraversarea canalului Corsica s-a realizat în peste 14 ore, vehiculul amfibie ce a realizat o asemenea perforamanţă fiind dezvoltat de inginerul Maurizio Zanisi. S-a pornit de la platforma tehnică a unui Iveco Daily 4x4, la care s-a adăugat o chilă sudată pentru asigurarea flotabilităţii şi un sistem de propulsie specific mediului marin. Mărirea rezervorului a fost un lucru necesar, pentru ca la mult timp petrecut în apă, vehiculul să consume până la 300 de litri de combustibil.

Iveco declară că Terramare este capabil să atingă o viteză maximă de 100 de km/h, dar pe uscat, pentru că pe apă, acesta se va deplasa de 10 ori mai lent.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.