Jaguar anunţă la Beijing două noi motorizări

Autor: Laurenţiu Florescu 25 apr. 2012 Știri auto

Jaguar a anunţat la Beijing apariţia a două noi propulsoare în gama sa: un V6 de 3,0 litri şi un propulsor cu partu cilindri în linie de 2,0 litri, amâdouă fiind confirmate pentru viitorul model sport al constructorului britanic, Jaguar F-Type.

Propulsorul V6 de 3,0 litri produce ,ajutat de un compresor mecanic, 340 CP şi 450 Nm, iar în varianta mai performantă, care va fi montată pe noul F-Type, ajunge la 380 CP şi 460 Nm. Ultima variantă este cel mai performant motor al producătorului din Regatul Unit la capitolul putere pe litru, obţinând un raport foarte bun, de 127 CP/litru. Versiunea mai puţin performantă va fi oferită modelelor XF şi XJ, acesta ajutând limuzinele să ajungă la 100 km/h în doar 5,7 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h, limitată electronic.

Al doilea motor, cu patru cilindri în linie, produce ajutat de un turbocompresor 240 CP şi 340 Nm. Acesta va înlocui propulsorul aspirat V6 de 3,0 litri (AJ-V6) pe modelele XF şi XJ, fiind mai performant şi mult mai economic decăt acesta. Singura excepţie este pe piaţa americană, unde Jaguar XJ va fi oferit tot cu motorizarea V6 de 3,0 litri..

Noile unităţi de putere vor vi oferite împreună cu o transmisie automată cu opt rapoarte, şi vor avea standard şistemul Start&Stop.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide