Jaguar F-Pace, primele imagini şi informaţii. VIDEO

Jaguar continuă seria dezvăluirilor primului său SUV, de data asta cu un video spectaculos, în care vedem mai întâi cum arată maşina pe dedesubt.

După o intensă campanie de teasing campanie de teasing, Jaguar ne-a dezvăluit şi tot ce doream să ştim despre noul F-PACE, SUV-ul cu care doreşte să se lupte de la egal la egal cu de-alde Porsche Macan sau BMW X3. Şi avem de-a face cu o maşină de dimensiuni similare, cu un design specific britanicilor, aşezat pe jante de 22 de inci, dar şi cu suficient de multe argumente sub capotă pentru a atrage atenţia.

O maşină gândită 95% pentru asfalt, acolo unde se va juca cu de-alde Macan şi X3

Pe o platformă comună cu noul XE, F-Type se bazează din plin pe aluminiu pentru a scădea greutatea maşinii. Dar vine şi cu motoare foarte puternice, atât diesel (2.0 litri 180 CP; 3.0 litri V6 de 300 CP), cât şi pe benzină (240 CP, 3.0 litri V6 de 340, respectiv 380 CP), şi transmisii manuale sau automate (8 trepte aceasta din urmă). Tracţiunea se face în mod normal pe puntea spate, dar la nevoie cuplul este trimis către toate roţile.

Design clasic al consolei centrale, dar maşina compensează, în stilul Jaguar, prin calitatea materialelor

Dar atuurile se văd şi la interior, acolo unde avem un habitaclu elegant, puternic acoperit în piele pe versiunile superioare de echipare, şi un bord pe care tronează un ecran care poate ajunge cu diagonala la 12 inci. Şoferul este ajutat de un sistem de afişare a informaţiilor pe parbriz, de tip head-up display, iar sistemul multimedia se anunţă a fi best in class.

Nu ştim încă preţurile pentru Europa, dar putem spune deja că un F-Type bine dotat va trece cu siguranţă de pragul celor 70.000 de euro. Din primăvara viitoare şi în showroom-urile din România!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.