Jaguar Land Rover avertizează că ar putea închide unele fabrici din Marea Britanie după Brexit

Autor: Mediafax 06 iul. 2018 Știri auto
Jaguar Land Rover avertizează că ar putea închide unele fabrici din Marea Britanie după Brexit

Directorul executiv al producătorului auto Jaguar Land Rover, Ralf Speth, a precizat joi că, în eventualitatea unui aranjament Brexit nefavorabil, investiţiile programate pentru următorii cinci ani ar putea fi afectate şi chiar ar putea fi forţat să închidă unele fabrici, relatează BBC.

„Un aranjament Brexit nefavorabil ar putea eroda profitul Jaguar Land Rover cu mai mult de 1,2 miliarde de lire sterline în fiecare an. Ca rezultat, ne-am vedea nevoiţi să ne ajustăm drastic profilul cheltuielilor. Până în acest moment, am alocat în ultimii cinci ani, în Marea Britanie, în jur de 50 de miliarde de lire sterline şi plănuiam să investim încă 80 de miliarde în următorii cinci”, a declarat Ralf Speth, director executiv Jaguar Land Rover.

Cel mai mare producător de automobile din Marea Britanie, deţinut de compania indiană Tata Motors, precizează că în eventualitatea unui acord Brexit nefavorabil, compania ar fi nevoită să îşi închidă fabricile. „Dacă am fi nevoiţi să plecăm, pe fondul unui acord nefavorabil, atunci am fi nevoiţi să închidem fabricile pe care le avem aici, în Marea Britanie, ceea ce ar fi foarte, foarte trist. Acest lucru este deocamdată ipotetic şi sper că este o opţiune la care să nu fim nevoiţi să recurgem”, a declarat Ralf Speth, pentru Financial Times, preluat de BBC.

Avertizările liderilor companiei producătoare de maşini, vin în contextul discuţiilor din Parlamentul britanic pe tema noilor reglementări vamale post-Brexit. Parlamentarii britanici vor dezbate în perioada 16-17 iulie propunerea legislativă a Guvernului în ceea ce priveşte reglementările vamale post-Brexit, relatează Reuters.

Este posibil ca dezbaterea să provoace un nou conflict între prim-ministrul britanic Theresa May şi parlamentarii pro-europeni. Propunerea legislativă poartă numele de Lege Fiscală Transfrontalieră.

Perioada de dezbateri reprezintă oportunitatea parlamentarilor din Partidul Conservator condus de May să susţină rămânerea Marii Britanii într-o uniune vamală cu ţările europene. Theresa May nu susţine acest lucru, dar nu a venit momentan cu o opţiune favorabilă atât pentru Cabinet cât şi pentru oficialii de la Bruxelles.

Propunerea legislativă are ca scop transformarea acordului vamal actual, existent între statele Uniunii Europene, într-un acord bilateral între UE şi Marea Britanie.

Politicile vamale se află printre cele mai delicate subiecte din discuţiile pentru Brexit. Propunerile sunt momentan disputate la nivelul Guvernului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide