Jaguar Land Rover plănuieşte concedierea a 5.000 de persoane

Autor: Alex Ciutacu 24 dec. 2018 Știri auto
Jaguar Land Rover plănuieşte concedierea a 5.000 de persoane

Jaguar Land Rover plănuieşte să anunţe „mii de concedieri” în noul an, ca parte a unui plan menit să reducă costurile cu aproape 3 miliarde de dolari şi să protejeze compania de riscurile Brexitului, în contextul în care vânzările din China au scăzut, iar clienţii se îndepărtează de motoarele diesel, potrivit The Guardian.

Cel mai mare producător britanic din industria auto are circa 40.000 de angajaţi în Marea Britanie şi a renunţat deja la 1.000 de angajaţi zilieri de la fabrica din Solihull unde produce Range Rover şi Land Rover Discovery SUV.

Mai mult, producătorul a redus programul de lucru pentru mai mulţi angajaţi.

Producătorul plănuieşte serii suplimentare de concedieri după ce compania, deţinută de conglomeratul indian Tata, a înregistrat pierderi de peste 100 de milioane de dolari în T3.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide