Jaguar Land Rover va concedia 5000 de angajaţi din Marea Britanie

Brandul de lux, deţinut de Tata Motors din India, va schiţa măsurile începând din luna ianuarie

Jaguar Land Rover va concedia 5000 de angajaţi din Marea Britanie Jaguar Land Rover va concedia 5000 de angajaţi din Marea Britanie

Jaguar Land Rover intenţionează să taie 5.000 de locuri de muncă din cele 40.000 din Regatul Unit, scrie Financial Times.

Brandul de lux, deţinut de Tata Motors din India, va schiţa măsurile începând din luna ianuarie ca parte a unui program de reducere a costurilor pe trei ani. 

JLR a fost afectată de tensiunie comerciale dintre China şi S.U.A., ambele fiind două pieţe cheie pentru producătorul de automobile. Acestea au culminat şi cu cererea scăzută pentru autoturismele diesel în Europa şi costurile asociate cu plecarea Regatului Unit din UE.

Conform sursei citate, JLR se va concentra pe economisirea banilor, cum ar fi reducerea investiţiilor neproductive şi accelerarea vânzărilor de active.

JLR şi-a anunţat planurile încă de luna trecută după ce a raportat piederi de aproape 117 miliarde dolari în T3, pe fondul unor vânzări sub aşteptări în pieţele din China şi Europa.

Compania a anunţat că îşi va reduce investiţiile pentru anul acesta şi următorul de la 5,8 miliarde dolari la 5,2 mld. dolari, în timp ce încearcă să îşi reducă stocul de vehicule deja construite, iar capitalul de lucru cu până la 650 milioane dolari.

În plus, compania vrea să îşi reducă cheltuielile cu circa 1,3 mld. dolari. Compania a îngheţat angajările momentan, precum şi toate cheltuielile de călătorie ale managementului care nu erau esenţiale pentru companie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.