Jaguar Land Rover va concedia 5000 de angajaţi din Marea Britanie

Autor: Marius Vișan 17 dec. 2018 Știri auto
Jaguar Land Rover va concedia 5000 de angajaţi din Marea Britanie

Jaguar Land Rover intenţionează să taie 5.000 de locuri de muncă din cele 40.000 din Regatul Unit, scrie Financial Times.

Brandul de lux, deţinut de Tata Motors din India, va schiţa măsurile începând din luna ianuarie ca parte a unui program de reducere a costurilor pe trei ani. 

JLR a fost afectată de tensiunie comerciale dintre China şi S.U.A., ambele fiind două pieţe cheie pentru producătorul de automobile. Acestea au culminat şi cu cererea scăzută pentru autoturismele diesel în Europa şi costurile asociate cu plecarea Regatului Unit din UE.

Conform sursei citate, JLR se va concentra pe economisirea banilor, cum ar fi reducerea investiţiilor neproductive şi accelerarea vânzărilor de active.

JLR şi-a anunţat planurile încă de luna trecută după ce a raportat piederi de aproape 117 miliarde dolari în T3, pe fondul unor vânzări sub aşteptări în pieţele din China şi Europa.

Compania a anunţat că îşi va reduce investiţiile pentru anul acesta şi următorul de la 5,8 miliarde dolari la 5,2 mld. dolari, în timp ce încearcă să îşi reducă stocul de vehicule deja construite, iar capitalul de lucru cu până la 650 milioane dolari.

În plus, compania vrea să îşi reducă cheltuielile cu circa 1,3 mld. dolari. Compania a îngheţat angajările momentan, precum şi toate cheltuielile de călătorie ale managementului care nu erau esenţiale pentru companie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide