Jaguar va construi un rival pentru Bugatti Veyron

S-a dat undă verde pentru producerea în serie a conceptului Jaguar C-X75, model ale cărui performanţe vor putea rivaliza cu supremul Bugatti Veyron.

Jaguar va construi un rival pentru Bugatti Veyron Jaguar va construi un rival pentru Bugatti Veyron

Această decizie importantă prin care Jaguar C-X75 va ajunge să fie produs în serie redusă a fost făcută publică în această dimineaţă, la Londra, de către şeful companiei Tata Motors, firmă care acum deţine brandul britanic, şi de Sir Frank Williams, fondatorul şi managerul echipei de Formula 1 Williams.

Modelul revoluţionar, care a fost prezentat anul trecut la Salonul Auto Paris 2010, va fi construit în doar 250 de exemplare şi va avea un preţ situat între 790.000 euro şi un milion de euro, sumă stabilită în funcţie de piaţă. În ce priveşte partea tehnică, supercarul britanic va dispune de tracţiune integrală şi va folosi un sistem de propulsie hibrid plug-in, având două motoare electrice situate pe ambele punţi.

Zvonurile spun că motorul termic va fi un turbo de 1.6 litri similar cu propulsoarele cu 4 cilindri ce vor fi adoptate pe monoposturile de Formula 1, începând din 2013, atât de către Williams, cât şi de celelalte echipe din Marele Circ. Motorul turbo va dezvolta o putere ce va depăşi cu uşurinţă 500 CP, iar puterea maximă totală a sistemului hibrid se preconizează că va ajunge la 1.000 CP la fel ca actualul Veyron.

Astfel, modelul britanic va avea o viteză de top de 330 km/h, o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 3 secunde şi o autonomie de aproximativ 50 kilometri în regim strict electric. Jaguar C-X75 de serie va folosi şi un şasiu din fibră de carbon, care va însemna o masă scăzută, sub 1.400 kg. La capitolul aspect exterior, modelul de producţie va suferi modificări minore, necesare pentru o aerodinamică mai bună.

Constructorul britanic spune că din cele 250 de unităţi, care vor fi proiectate şi fabricate numai în Anglia, 50 vor fi versiuni de curse.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.