Jaguar vrea să controlezi ştergătoarele maşinii cu privirea

După „capota invizibilă”, „montanţii invizibili” şi butoanele integrate în geamuri, britanicii de la Jaguar s-au gândit că ar fi bine dacă ţi-ar oferi posibilitatea să controlezi ştergătoarele cu privirea.

Jaguar vrea să controlezi ştergătoarele maşinii cu privirea Jaguar vrea să controlezi ştergătoarele maşinii cu privirea

Britanicii de la Jaguar Land Rover au prezentat, la începutul lui 2015, un sistem digital de urmărire a ochilor şoferului, chiar şi prin ochelarii de soare. Ideea este că astfel se va putea monitoriza mai bine nivelul de oboseală al celui care se află la volan, iar dacă e cazul, o alarmă o să îl trezească pe şofer înainte de a face un accident.

Acum, însă, englezii spun că au găsit o nouă aplicaţie pentru această tehnologie, şi anume controlarea ştergătoarelor. Mai exact, ştergătorul de lunetă. Conform oficialilor, acesta e de multe ori nesincronizat cu privirile pe care le arungi în oglinda retrovizoare, aşa că există şanse ca geamul să fie murdar când vrei să vezi ceva în spate.

Cu ajutorul acestei tehnologii, care se află deocamdată la stadiul de brevet, şoferul trebuie doar să îşi îndrepte privirea spre oglinda retrovizoare montată pe parbriz, iar ştergătorul de lunetă va porni automat.

Deocamdată, foarte puţine modele Jaguar au ştergătoare de lunetă, dar în curând vom vedea un SUV Jaguar pe străzi, iar acela va avea, cu siguranţă, nevoie de un astfel de ştergător. Mai mult, majoritatea modelelor Land Rover şi Range Rover au lunete aproape verticale, aşa că tehnologia va avea cel puţin un loc asigurat în viitor în gama Jaguar Land Rover.

Via Gizmag

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.