Jaguar XF – Poze spion

Autor: Bogdan Constantin acum 13 ani Știri

Denumit XF, viitorul Jaguar va avea o sarcină grea de îndeplinit, decizia oficialilor britanici de a renunţa la designul retro al vechiul S-Type fiind deja una foarte controversată.

Din pozele spion furnizate de cei de la Carmagazine, se poate vedea că noul XF va împrumuta multe elemente de design prezentate acum câteva luni pe conceptul C-XF. Evident, plafonul a trebuit să fie înălţat pentru a face loc pasagerilor din spate, unghiul făcut de parbriz cu verticala a fost mărit, iar liniile extrem de agresive au dispărut. Însă, în mare parte, spiritul futurist prezent şi pe concept a fost păstrat.

În interior, precum se poate vedea şi în poza alăturată, s-a instalat un ecran touch-screen încadrat de două guri de aerisire şi de un grup de comenzi ale climatizării, care, din păcate, se poate să fie împrumutat de la grupul Ford. Un lucru original, păstrat de la conceptul prezentat la Detroit, este modul de selectare a vitezelor la versiunile cu transmisie automată, cu un buton rotativ prezent pe tunelul median.

În ceea ce priveşte motorizările, se va porni de la V6-ul de 3,0 litri şi va fi oferit şi V8-ul de 4,2 litri. Ca diesel, disponibil va fi propulsorul de 2,7 litri, dar cei de la Jaguar se gândesc dacă să introducă şi o versiune mai ieftină, pentru a face faţă concurenţei de la BMW 520i. Preţurile vor fi asemănătoare cu cele cerute şi pe actuala generaţie S-Type.Comentarii
Inchide