Jason Castriota la Saab

Saab vrea cât se poate de serios să concureze BMW şi Audi şi s-a întărit cu un designer care a desenat şi pentru Ferrari şi Maserati.

Jason Castriota la Saab Jason Castriota la Saab

Jason Castriota este unul dintre cele mai promiţătoare nume în designul automobilistic, la doar 36 de ani fiind cel care a coordonat dezvoltarea unicatului Ferrari 4/5 şi a contribuit la designul lui Maserati GranTurismo sau Ferrari 612 Scaglieti. Turnura pe care o ia însă cariera este una cât se poate de neaşteptată, el fiind de curând angajat ca şef de design de la Saab, şi ilustrează totodată ambiţiile pe care renăscuta marcă Saab le are. Oficial, Saab vrea să intre în luptă cu BMW şi Audi şi din acest motiv are nevoie de un design cât se poate de atractiv.

Prima maşină pe care o va desena Jason Castriota va fi viitorul Saab 9-3, model care pune ţinta pe Seria 3 şi Audi A4 şi care va apărea din 2012. Şi americanul de origini italiene este conştient de importanţa pe care acest proiect o are şi spune că această maşină trebuie să iasă bine, conform autonews.com

CEO-ul Victor Muller spune că designul lui Saab 9-3 marca Jason Castriota este deja gata şi că arată absolut spectaculos, fiind fidel inspirat din industria aeronautică şi având sobrietatea suedeză. În încercarea de a concura cu granzii Saab va apela şi la ajutorul BMW, urmând să împrumute platforma MINI pentru un model de clasă mică inspirat de clasicul Saab 92.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.