Jeep a pierdut „câteva sute” de maşini în Australia, într-un scandal de zeci de milioane de dolari

Povestea e cam aşa: doi dintre foştii directori FCA din Australia au spart câteva zeci de milioane de dolari americani pe tot felul de evenimente şi materiale promoţionale care nu au avut efecte benefice pentru companie. În tot acest scandal, se pare că s-au pierdut „câteva sute” de maşini date vedetelor şi apropiaţilor celor doi directori.

Jeep a pierdut „câteva sute” de maşini în Australia, într-un scandal de zeci de milioane de dolari Jeep a pierdut „câteva sute” de maşini în Australia, într-un scandal de zeci de milioane de dolari

Fiat Chrysler Automobiles, compania condusă de italianul Sergio Marchionne, are o problemă serioasă în Australia. Potrivit presei continentale, doi dintre foştii directori regionali ai companiei cârmuite de Marchionne ar fi cheltuit zeci de milioane de dolari (australieni sau americani, de oricare ar fi, tot zeci de milioane sunt) pe tot felul de evenimente, petreceri şi materiale promoţionale care nu au avut nici un efect benefic pentru compania la care lucrau.

Una dintre găselniţele celor doi foşti directori (Clyde Campbell şi Veronica Johns sunt numele lor, în cazul în care te întrebai) a fost să găsească aşa-numiţi ambasadori de brand (sportivi, vedete sau alte persoane publice) cărora să le dea câte o maşină din partea casei. E o practică destul de întâlnită în lumea auto (Porsche o are pe Maria Sharapova, de exemplu), însă Jeep Australia a reuşit performanţa de a împrumuta sute de maşini, deşi – oficial – FCA nu are un program de ambasadori de brand în Australia.

Cam asta făceau „ambasadorii de brand” cu maşinile primite de la Jeep Australia. Foto: Jesinta Campbell/Instagram

Evident, e o problemă că s-a cheltuit o grămadă de bani pe acele maşini, deşi nu ar fi trebuit să se întâmple asta, însă există o problemă şi mai mare: maşinile nu se mai găsesc, se pare. „Toată lumea primea maşini. Sunt sute de maşini care lipsesc şi despre care nimeni nu ştie nimic”, a declarat o sursă din FCA pentru Herald Sun.

Pe lângă sutele de maşini de împrumut date vedetelor şi cunoscuţilor, cei doi foşti directori au cheltuit zeci de milioane de dolari pe site-uri pe care nu le-a mai făcut nimeni, yachturi, călătorii în destinaţii exotice şi tot felul de contracte cu firme care au legături directe cu cei doi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.