Jeep îşi face cadou şapte concepte pentru safariul de Paşti din Moab

În fiecare an, americanii de la Jeep pregătesc cel puţin un concept interesant pentru expediţia desfăşurată în Moab, statul american Utah. Iar anul acesta nu s-a schimbat nimic, ceea ce e foarte bine.

Jeep îşi face cadou şapte concepte pentru safariul de Paşti din Moab Jeep îşi face cadou şapte concepte pentru safariul de Paşti din Moab

Jeep a pregătit şapte concepte pentru ediţia din 2015 a safariului de Paşti din Moab, iar cel mai interesant este, după capul meu, cel albastru. De altfel, cred că şi cei de la Jeep cred asta, fiindcă l-au denumit Chief (adică şef).

La bază nu e altceva decât un Wrangler nou-nouţ, dar faţa şi spatele au fost construite astfel încât să aducă aminte de primul Cherokee din istorie, dezvăluit în 1974. Însă numai designul exterior e retro, fiindcă interiorul e acelaşi ca al Wranglerului actual (însă, spre deosebire de un Wrangler de serie, acesta arată ca un magazin pentru surferi), iar motorul de sub capotă e un V6 Pentastar de 3,6 litri pe benzină cuplat la o transmisie manuală cu şase trepte.

Totodată, s-au folosit şi câteva piese din arsenalul diviziei Jeep Performance Parts - amortizoare noi, punţi Dana 44 cu diferenţiale blocabile şi o admisie de aer rece.

Wranglerul nemuritor stă şi la baza conceptului numit Jeep Staff Car, care, potrivit comunicatului oficial, aduce un omagiu Willysului original de armată. Astfel, stâlpii intermediari au dispărut, la fel şi scaunele originale - care au fost înlocuite cu banchete clasice -, iar totul a fost vopsit în maro. Inclusiv interiorul.

Celelalte două Wranglere pregătite de Jeep pentru Moab se numesc Africa, respectiv Red Rock Responder. Wrangler Africa a fost făcut pentru expediţii în off-road, în vreme ce Red Rock Responder e un pick-up gândit pentru a ajunge în cele mai greu accesibile locuri în caz de urgenţă. Pentru asta, a fost vopsit în roşu (tot ce ţine de urgenţe trebuie să fie roşu, bineînţeles), garda la sol a fost crescută cu zece centimentri, punţile au fost înlocuite cu Dana 60, iar în faţă a fost montat un troliu Warn.

Lista de concepte e completată de un Grand Cherokee, un Cherokee şi un Renegade.

Safariul Jeep de Paşti din Moab se desfăşoară în fiecare an în statul american Utah. În 2015, evenimentul la care participă mii de pasionaţi de off-road din toată lumea a fost programat pentru perioada 28 martie - 5 aprilie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.