Jeremy Clarkson: „şoferii de Dacia n-au văzut asfalt în viaţa lor”

Autor: Adrian Mihălţianu 17 mart. 2015 Știri auto
Jeremy Clarkson: „şoferii de Dacia n-au văzut asfalt în viaţa lor”

Jeremy Clarkson ţine prima pagină a ştirilor zilele acestea, aşadar fiecare nou articol care apare (chiar dacă a fost scris înaintea incidentului cu producătorul Top Gear) este imediat disecat de presa internaţională.

The Guardian, de exemplu, citează din ultimul număr Top Gear, în care Clarkson semnează editorialul principal: „În Londra, dai de două feluri de şoferi. Pe de o parte, avem tipul care abia a venit dintr-o ţară de care n-ai auzit niciodată, a cărui maşină miroase vag a ulei de levănţică şi a vomă, care nu ştie unde merge şi nici nu poate ajunge undeva pentru că nu bagă niciodată benzină de mai mult de două lire în rezervorul maşinii. Pe de altă parte, avem individul îmbrăcat la costum care conduce un Mercedes S-Class negru, care ştie unde merge şi este foarte politicos, dar te taxează cu circa 7.500 de lire pe milă.”

James May l-ar putea contrazice pe Clarkson, dacă emisiunea ar mai fi reluată…

Că imigranţii miros bolnăvicios nu miră pe nimeni, dar Clarkson are o dedicaţie şi pentru fanii Dacia. Vorbind despre modul în care se conduce în nordul ţării, Clarkson se amuză, spunând că şoferii trebuie să facă slalom printre „jumătate de milion de Dacii înregistrate pe continent, conduse de oameni care n-au văzut asfalt în viaţa lor şi care se gândesc că limita maximă de viteză este viteza maximă a maşinii lor. Care este în jur de 70 km/h.”

Se pare că nu doar românii au, aşadar, bancuri la adresa celor care conduc Logan, ci şi străinii, iar Clarkson nu putea rata ocazia de a face un pic mişto de gusturile prietenului său James May.

Restul editorialului îl puteţi citi în revista Top Gear, noi o să vă întrebăm doar atât: are dreptate Clarkson sau a luat-o razna? 🙂

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide