Jey Leno a mers peste 17.000 km cu Chevrolet Volt fără să pună benzină!

Probabil declaraţia lui Jay Leno, cunoscutul prezentator TV american, este cea mai bună reclamă făcută până acum modelului Chevrolet Volt în SUA.

Jey Leno a mers peste 17.000 km cu Chevrolet Volt fără să pună benzină! Jey Leno a mers peste 17.000 km cu Chevrolet Volt fără să pună benzină!

La data de 12 decembrie 2010, cunoscutul Jay Leno, care este şi gazda unei emisiuni auto foarte apreciate peste ocean, a primit într-un test de anduranţă de un an de zile un Chevrolet Volt nou-nouţ, cu bateriile încărcate şi plinul de benzină făcut.

Acum, la aproape un an distanţă, cu ocazia unui interviu prilejuit de apariţia la Salonul Auto Los Angeles 2011 a vedetei americane, Jay Leno a făcut o declaraţie foarte importantă: în aproape un an a parcurs peste 11.000 de mile (circa 17.000 km) fără a alimenta maşina cu benzină.

Practic, Jay Leno a utilizat Volt-ul precum o maşină electrică, încărcându-i bateriile de fiecare dată când ajungea acasă. În 11 luni de zile, nu doar că nu a intrat cu maşina la benzinărie, ci a declarat că a consumat mai puţin de jumătate din rezervor (sistemul range-extender de pe Volt apelează în unele situaţii la motorul pe benzină ca generator de curent electric, dacă bateriile sunt prea descărcate sau este nevoie de putere mai mare).

Jay Leno foloseşte Volt-ul zilnic, parcurgând circa 35 de mile în medie pe zi, aşa încât foarte rar maşina a consumat benzină. Evident, Jay Leno nu s-a abţinut de la remarci negative relativ la concurentul principal al Volt-ului în SUA, Nissan Leaf, spunând că Volt-ul îi permite să facă un drum fără oprire până la Vegas, dacă vrea, graţie sistemului range-extender.

În final, Jay Leno s-a declarat mulţumit şi de interiorul maşinii sau de feelingul la volan, încheind cu o poantă despre Volt, în stilul său caracteristic: "Ştii că e bună deoarece Chevrolet pierde bani pentru fiecare model pe care îl vinde". Rămâne la latitudinea voastră să decideţi dacă declaraţiile lui Jay Leno sunt adevărate sau e vorba doar de reclamă ascunsă...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.