Jey Leno a mers peste 17.000 km cu Chevrolet Volt fără să pună benzină!

Autor: Oraan Mărculescu 18 nov. 2011 Știri auto
Jey Leno a mers peste 17.000 km cu Chevrolet Volt fără să pună benzină!

La data de 12 decembrie 2010, cunoscutul Jay Leno, care este şi gazda unei emisiuni auto foarte apreciate peste ocean, a primit într-un test de anduranţă de un an de zile un Chevrolet Volt nou-nouţ, cu bateriile încărcate şi plinul de benzină făcut.

Acum, la aproape un an distanţă, cu ocazia unui interviu prilejuit de apariţia la Salonul Auto Los Angeles 2011 a vedetei americane, Jay Leno a făcut o declaraţie foarte importantă: în aproape un an a parcurs peste 11.000 de mile (circa 17.000 km) fără a alimenta maşina cu benzină.

Practic, Jay Leno a utilizat Volt-ul precum o maşină electrică, încărcându-i bateriile de fiecare dată când ajungea acasă. În 11 luni de zile, nu doar că nu a intrat cu maşina la benzinărie, ci a declarat că a consumat mai puţin de jumătate din rezervor (sistemul range-extender de pe Volt apelează în unele situaţii la motorul pe benzină ca generator de curent electric, dacă bateriile sunt prea descărcate sau este nevoie de putere mai mare).

Jay Leno foloseşte Volt-ul zilnic, parcurgând circa 35 de mile în medie pe zi, aşa încât foarte rar maşina a consumat benzină. Evident, Jay Leno nu s-a abţinut de la remarci negative relativ la concurentul principal al Volt-ului în SUA, Nissan Leaf, spunând că Volt-ul îi permite să facă un drum fără oprire până la Vegas, dacă vrea, graţie sistemului range-extender.

În final, Jay Leno s-a declarat mulţumit şi de interiorul maşinii sau de feelingul la volan, încheind cu o poantă despre Volt, în stilul său caracteristic: „Ştii că e bună deoarece Chevrolet pierde bani pentru fiecare model pe care îl vinde”. Rămâne la latitudinea voastră să decideţi dacă declaraţiile lui Jay Leno sunt adevărate sau e vorba doar de reclamă ascunsă…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide