"JJ" Flower Power

Varianta musulmană a lui Richard Branson (Virgin Records) a încheiat în România prima parte a periplului său pacifist.

"JJ" Flower Power "JJ" Flower Power

În loc să participe la concursurile Miss Indonezia pentru a pleda pentru pacea mondială şi salvarea albinelor de la Polul Nord, Jeffrey “JJ” Polnaja dă ocolul lumii pe o motocicletă BMW R1150GS (motor boxer, doi cilindri, 85 CP), gestul lui dorindu-se un manifest disperat pentru pace, intitulat, cum altfel decît Ride For Peace.

Un manifest dictat de către unul dintre cei doi fii ai săi, pe cînd priveau împreună la televizor bombardamente live în Fîşia Gaza. Suspinele celui mic l-au motivat într-atîta încît “JJ” a renunţat la afacerea proprie – dealer de pneuri – şi a investit bani în BMW-ul sponsorizat ulterior de (cine altcineva?) bavarezi. Familia nu s-a opus acţiunii sale, ba chiar l-a finanţat (desigur, din banii pe care tot el îi făcuse) şi l-a încurajat.

La pitstopuri prin Thailanda, Sinagpore şi Malaezia, lucrurile au mers strună. Lumea l-a primit pe temerar cu braţele deschise, asigurîndu-i cazare, mîncare şi alte indispensabile cotidiene. În apropiere de Afganistan, au apărut pustietăţile, iar oazele-miraje au devenit checkpoint-uri din Counter Strike, în care “JJ” făcea slalom pe al său BMW printre rafalele de gloanţe trase de către semenii lui Bin Laden.

Gloanţe care l-au ocolit, Superman “JJ” scăpînd din poligonul ad hoc ca prin minune. Printr-o altă ţară arabă, la jumătatea celor 46 de patrii traversate în 750 de zile, indonezianul s-a trezit a cincea oară fără aparatul foto digital şi a hotărît să-şi cumpere altul abia de pe riviera franceză – unde lumea l-a ospătat cu brînzeturi neobişnuit de parfumate pentru un musulman glicemic.

În ce fel i-au dispărut nu doar aparatele de fotografiat, ci şi alte gadgeturi? Simplu: rutat către destinaţii false, s-a trezit în cercul unor indivizi mai degrabă primitivi decît primitori. Somat să prezinte buzunarele la control, a procedat întocmai, apoi şi-a reluat drumul degrevat de GPS-uri, laptop-uri şi iPod-uri.

La fel s-a întîmplat şi într-o ţară vecină nouă, unde nu doar i s-au subtilizat toate device-urile, ci i s-a mai şi pus pistolul la tîmplă. Preţul vieţii a fost de 12.000$ cash, adică toţi banii de care dispunea “JJ”. Traseul a continuat prin nordul extrem de civilizat, unde atmosfera se prezenta cu totul altfel. Prea curată ţara, oamenii mult prea ospitalieri, femeile înnebunite după motociclişti-aventurieri.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.