Jochen Neerpasch, creatorul BMW Motorsport, a ajuns pe Transfăgărăşan – VIDEO

Autor: Marius Vișan 01 oct. 2019 Știri auto

Jochen Neerpasch a avut o carieră incredibilă de mai bine de 40 de ani în motorsport. Întâi ca pilot, apoi ca manager. În cei 8 opt ani petrecuţi la BMW, a transformat pe deplin compania printr-o serie de proiecte remarcabile: a creat BMW Motorsport şi BMW M, a realizat primele modele M de stradă, primul program  de nival înalt pentru juniori din istoria motorsportului, prima şocală şcoală de pilotaj a unei mărci, primul program de pregătire fizică şi psihologică pentru piloţi, a deschis seria BMW Art Cars, a creat Campionatul BMW M1 Procar cu implicarea, fără precedent, a celor mai buni piloţi de Formula 1 care concurau în maşini similare.

În această vară, legendarul om de motorsport a primit o experienţă spectaculoasă pe unul din cele mai spectaculoase drumuri de condus din lume: Transfăgărăşan.

Jochen Neerpasch a avut ocazia să conducă cele mai noi modele create de BMW M GmbH – BMW M5, BMW M5 Competition, BMW M2 şi BMW Z4 M40i -, dar şi două modele istorice de competiţie foarte speciale de la începutul anilor ’70: un BMW 2002 şi un BMW 3.0 CSL, pregătite şi puse la dispoziţie de pilotul român Eduard Tonsch. Proiectul a fost susţinut de OMV România, într-o completare perfectă, asigurând combustibil de performanţă OMV Maxx Motion 100plus pentru unele din cele mai peformante performante modele pe care BMW le-a construit vreodată.

Citeşte şi:

Ce maşină conduce Jeff Bezos, cel mai bogat om de pe planeta

O ”bijuterie” istorică din anii ’50 s-a prezentat la RAR pentru înmatriculare: „Cum au ieşit noxele?” – GALERIE FOTO

Prescriere amenzi 2019. După cât timp se prescriu amenzile de circulaţie

Cum ştii când te lasă frânele. Care este secretul pentru curăţarea eficientă a plăcuţelor

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide