Jumătate din top 100 companii din lume sunt în România. Daimler şi Ford au afaceri la noi de peste 1 mld. de euro fiecare

Grupul german Daimler, situat pe locul 16 în topul mondial, este cel mai mare investitor străin

Jumătate din top 100 companii din lume sunt în România. Daimler şi Ford au afaceri la noi de peste 1 mld. de euro fiecare Jumătate din top 100 companii din lume sunt în România. Daimler şi Ford au afaceri la noi de peste 1 mld. de euro fiecare

Doar cinci grupuri din top 100 mondial au în România afaceri de cel puţin un miliard de euro: Daimler, Carrefour, Ford, Lukoil, Deutsche Telekom, scrie Ziarul Financiar.

Reţeaua de magazine Wal-Mart din SUA este cea mai mare companie din lume după valoarea veniturilor în 2017, cu peste 500 mld. dolari, păstrându-şi poziţia de lider din anul precedent, arată Fortune Global 500.  State Grid şi Sinopec Group îl urmează îndeaproape pe uriaşul Wal-Mart, ambele companii venind din China. Niciuna dintre aceste companii nu este  prezentă pe piaţa locală.

Doar două companii din top zece mondial sunt prezente pe piaţa locală - Toyota Motor (Japonia), Volkswagen (Germania) -, însă niciuna nu are activităţi de producţie în România.

Din top 100 cele mai mari firme din lume realizat de revista americană Fortune aproape jumătate au piaţă de desfacere şi în România, mai exact 47, fie ca entităţi juridice, fie ca branduri aduse de importatori, situaţie întâlnită în special în cazul constructorilor auto.

Grupul german Daimler, situat pe locul 16 în topul mondial, este cel mai mare investitor străin cu prezenţă locală, compania Star Assembly din Sebeş (Alba), controlată de Daimler, aflându-se în 2017 în top zece cele mai mari companii din România după cifra de afaceri.

Top 100 cele mai mari companii din România au împreună afaceri cumulate de 90 mld. dolari, faţă de 13.350 de miliarde de dolari top 100 mondial.

Continuarea pe ZF

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.