Kadjar, SUV-ul compact desenat de un român, vedeta standului Renault la Geneva

Da, ai citit bine. De fapt, a fost şi pentru mine o surpriză, dar acesta este adevărul. Noul Renault Kadjar, modelul care anunţă intrarea producătorului francez în segmentul SUV-urilor compacte, este opera unui român.

Kadjar, SUV-ul compact desenat de un român, vedeta standului Renault la Geneva Kadjar, SUV-ul compact desenat de un român, vedeta standului Renault la Geneva

Noul Renault Kadjar este vedeta standului producătorului auto francez de la Salonul Auto Geneva 2015. Era şi normal, de altfel, având în vedere că este primul model Renault din istorie care ocupă un loc în segmentul SUV-urilor compacte (Koleos e SUV mediu, dacă te întrebai).

Dar poate mai important decât nivelul de celebritate de moment în cadrul salonului este faptul că noul Kadjar a fost desenat de un român. Cel puţin asta a spus Jean-Christophe Kugler, şeful regiunii Eurasia în cadrul Renault. 

OK, nu vrem să ţinem surpriza prea mult: Victor Sfiazof este românul „responsabil” pentru designul noului SUV compact de la Renault. Conform ZF.ro, el deţine funcţia de Senior Exterior Designer în cadrul centrului de design Renault de la Bucureşti.  

Proiectul Kadjar marchează şi un moment important în istoria centrului de la Bucureşti, aceasta fiind prima dată când echipa din România desenează şi exteriorul unul model Renault. Revenind la Victor, merită menţionat că el a creat şi nebunescul Alpine Vision Gran Turismo. Iar acum, să trecem la pipăit.

La prim contact, noul model al francezilor de la Renault arată bine. La exterior, e o combinaţie reuşită între noul Espace, Clio şi Captur, în vreme ce interiorul se apropie - cel puţin în faţă - de segmentul premium. Nu e chiar acolo, dar nu mai are mult.

În spate, însă, apropierea de premium nu se mai vede, fiindcă plasticele de pe uşi sunt tari şi nu foarte plăcute la atingere. Dar, cu toate acestea, habitaclul oferă o ambianţă plăcută. Bancheta e încăpătoare chiar şi pentru trei adulţi mai corpolenţi, iar sistemul multimedia se mişcă binişor şi are o grafică plăcută.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.