Kai Li - noua marcă de maşini electrice Volkswagen pentru China

Prin intermediul partenerului de joint-venture FAW Group Corporation, cei de la Volkswagen vor crea o nouă marcă, dedicat exclusiv pieţei auto din China şi sub care vor fi produse doar maşini electrice. Cu alte cuvinte, planuri foarte ambiţioase.

Kai Li - noua marcă de maşini electrice Volkswagen pentru China Kai Li - noua marcă de maşini electrice Volkswagen pentru China

Deoarece China a devenit foarte rapid una dintre cele mai mari pieţe de desfacere pentru Volkswagen, este normal ca interesele grupului VAG să fie prioritare în zona asiatică. Şi, cum viitorul este al maşinilor electrice, oficialii s-au gândit să împuşte doi iepuri deodată: crearea unui nou brand, dedicat Chinei, sub care vor fi vândute doar maşini electrice.

Într-un fel, cei de la Volkswagen au luat exemplul celor de la Toyota, care au anunţat că, în viitorul apropiat, Prius va deveni un sub-brand de sine stătător, pentru viitoarele modele hibride şi electrice. De asemenea, Volkswagen aplică aceeaşi strategie ca şi alţi constructori din China: Honda a dat naştere mărcii Linian (în parteneriat cu Guangzhou), General Motors are în portofoliu Bajoun (împreună cu SAIC), iar Nissan va lansa în curând marca Venucia.

Deocamdată, alte detalii nu au fost date publicităţii, neştiindu-se când va apărea primul model Kai Li pe piaţa chineză. Interesant este faptul că, recent, VW a lansat primul concept de maşină electrică dedicată pieţei auto din China, Volkswagen E-Lavida, care însă este dezvoltat împreună cu partenerul SAIC, nu cu FAW.

Rămâne de văzut dacă cei de la Volkswagen vor vinde sub brandul Kai Li noua gamă de maşini electrice de oraş VW E-Up! sau vor apela la modele bazate pe platforma lui Volkswagen Golf, cum esteVW Golf Blue-e-motion, care va apărea pe piaţă în 2013.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.