Ken Block Gymkhana 3 cu Ford Fiesta

Ken Block pregăteşte un nou scurt-metraj Gymkhana şi acum ne prezintă “actorul” cu celălalt rol principal, un bolid Ford Fiesta.

Ken Block a devenit celebru pe internet datorită primelor episoade Gymkhana în care ne arăta manevre pe care nu le credeam posibile la volanul unei maşini. Rampa de lansare a fost un Subaru Impreza WRX STI, dar odată cu celebritatea şi cu noul parteneriat cu Ford, pentru următoarea reeditare, cea cu numărul 3, va apela la modelul Ford Fiesta.

Parteneriatul este bilateral avantajos pentru că Ford Fiesta tocmai s-a lansat în USA şi o astfel formă de publicitate va fi binevenită. Modelul de Gymkhana are însă foarte puţine în comun cu modelul de stradă, dar cel puţin la nivel asociativ va beneficia de publicitate pozitivă. Boldiul lui Ken Block este construit tot Monster World Rally Team, fiind practic o versiune şi mai puternică a modelului cu care Block aleargă în Rally America.

Motorul 2.0 litri turbo animă mică bombă cu 650 CP (ar putea dezvolta 850 CP, dar este limitat din motive de tracţiune) şi un cuplu de de 890 Nm. Tracţiunea este, bineînţeles, integrală şi modelul vine cu o cutie secvenţială cu şase trepte MSE Maktrak. Având puţin sub 1.100 kg, acest model poate atinge 60 mph în fix 2 secunde.

Datele emise despre noul bolid măresc şi mai mult interesul despre noul Gymkhana, dar trebuie să mai aşteptăm pentru că va fi lansat de abia în vară. Sau puteţi să vedeţi filmuleţul teaser pentru a vedea o mică parte din ce poate explozivul Fiesta.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.