Kia a înregistrat în 2017 cele mai mari vânzări europene din istoria sa

2017 a marcat un an record al vânzărilor de vehicule hibride şi electrice ...

Kia a înregistrat în 2017 cele mai mari vânzări europene din istoria sa Kia a înregistrat în 2017 cele mai mari vânzări europene din istoria sa

Kia Motors a înregistrat în 2017 cele mai mari vânzări europene din istoria sa, cu o creştere de 8,5% faţă de anul anterior. Datele publicate de ACEA (Asociaţia Europeană a Producătorilor de Automobile) arată că în anul anterior Kia a înregistrat un record al vânzărilor, reprezentând 472.155 maşini noi în Europa, faţă de 435.316 în 2016. Creşterea vânzărilor Kia a depăşit valoarea pieţei europene, care a crescut cu 3,3%.

2017 a marcat un an record al vânzărilor de vehicule hibride şi electrice pentru Kia Motors Europe. În primul an calendaristic complet al vânzărilor pentru Niro, noul crossover hibrid a devenit al cincilea cel mai bine vândut autoturism Kia, cu 30,986 de modele vândute. În plus, Kia a vândut 2.888 de unităţi ale noului Niro Plug-in Hybrid. Soul EV a înregistrat vânzări record de 5,718 de unităţi, reprezentând o creştere de 28,5% faţă de anul precedent. Între timp, familia Optima a crescut cu noul Optima Sportswagon Plug-in Hybrid, din care 2.382 de unităţi au fost vândute în Europa anul trecut.

La expoziţia Consumer Electronics Show 2018 din Las Vegas, Kia Motors şi-a anunţat intenţia de a oferi clienţilor o gamă de 16 vehicule cu propulsie alternativă până în 2020, inclusiv cinci hibride, cinci hibride plug-in, un nou model electric şi un nou vehicul cu celule de combustie.

Kia Sportage şi-a păstrat poziţia de cel mai bine vândut model european al brandului, cu 131.783 de unităţi vândute anul trecut. Noul hatchback din segmentul B, Rio a devenit cel de-al doilea best-seller al Kia, după introducerea unui nou model în primul trimestru al anului 2017. Vânzările de Rio au crescut cu 6% faţă de anul anterior, de la 68,580 la 72,688 de unităţi.

Familia de modele cee'd dezvoltată special pentru Europa (ce cuprinde hatchback-ul cu cinci uşi, Sportswagon-ul şi modelul pro_cee'd în trei uşi) s-a situat pe locul trei cu 72.105 de unităţi vândute. Noul Picanto, model ce a fost introdus de asemenea în primul trimestru al anului, a înregistrat vânzări record pentru cel mai mic model Kia - vânzările sale au crescut cu 14,3%, până la 63.145 de unităţi.

Lansarea modelului Stonic şi a performantului Stinger în ultimul trimestru al anului 2017 au ajutat de asemenea la creşterea vânzărilor Kia. După lansarea spectaculoasă din 2017, Stinger - cel mai rapid şi puternic autoturism de producţie lansat vreodată de Kia - a înregistrat vânzări record de 1,265 de unităţi în ultimele luni ale anului. De asemenea, Kia a vândut 11,747 unităţi ale noului Stonic în primele luni ce au urmat lansării sale în segmentul B-SUV, aflat într-o rapidă expansiune.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.